Jeahze om revanschen mot AIK: ”Alla mindes hur de firade vid vår bänk”

Hammarby har haft svårt mot AIK i derbyn.
Efter 3-2-matchen i cupen intygade Mohanad Jeazhe hur mycket vinsten betydde.
– Det var jävligt mycket känslor, säger vänsterbacken till Fotboll Sthlm.


Annons

Den inbördes statistiken mot AIK var ingen munter läsning för Hammarby inför derbyt i svenska cupen. På de senaste tre säsongerna hade lagen mötts sex gånger i Allsvenskan vilket gett fem segrar för AIK.

I fjol vann AIK dubbelt upp trots att Hammarby kom före i tabellen. Under höstderbyt på Friends arena hamnade Mohanad Jeazhe och Mikael Lustig i flera tuffa dueller, och efter matchen fortsatte tjafset. Jeazhe tyckte att Lustig hade spelat över i en situation och sedan firat sitt mål (som betydde 3-0 i slutskedet på matchen) på ett osportsligt sätt.
– Det kommer slå tillbaka hårt, sa Jeazhe vilket Lustig mötte med ett skratt:
– Åh nej, hur ska jag sova nu?

I gårdagens cupderby var det Jeazhes tur att vara i det vinnande laget.
– Vi har kontroll på hela första halvlek men kommer ut lite fel i andra. De får till en kvittering och vi repar oss bra men sedan blir vi av med en spelare. Då är det normalt att de har det mesta av spelet och sedan kvitterar de på straff. Men vi kommer igen med ett 3-2-mål, det är jättestarkt av grabbarna, säger han till Fotboll Sthlm.
– Det var så mycket känslor idag. Förstå den här matchen med publik.

Hur tycker du att ni står er i år om man ser till era spelade matcher?
– Det är svårt att säga. Oskarshamn och AFC, då är det mycket inställning. Det är deras livsmatch när de möter ett topplag i Allsvenskan. Det är mest inställning och träna på det som vi har gjort. Där är jag imponerade av alla som visar hundra procent professionalism och idag tror jag att alla såg hur det var när vi spelade elva mot elva.

Något trash talk på planen med Lustig blev det inte den här gången.
– Det var svårt eftersom han var mittback idag. Ni gjorde så stora rubriker förra gången när han sa “hur ska jag sova?”, så jag hoppas att han har sovit gott tills nu. Hela laget tänkte bara på och mindes hur de firade vid vår bänk.
– Vi tänkte att om det är så AIK ska hålla på så kör vi. Vi har laddat hela veckan för den här matchen.

Det smällde ordentligt idag?
– Ja, det var mycket inställning från båda lagen. Ingen höll igen och det är så ett derby ska vara. Det är där vi har förbättrat oss, i duellspelet. Vi tar försvarsspelet på hundraprocentigt allvar. Vi var lite slarviga inne i boxen i den andra halvleken och sedan blev vi en man mindre. Det blev lite skakigt, men jag tror att alla supportrar såg första halvlek: AIK hade ingenting. Det var i den andra halvleken som de började komma lite.