Jansson bländas av Zlatan: ”Han håller ett jäkla fokus”

Idag spelar Zlatan Ibrahimovic med Hammarby och IK Frej på Tele2 arena.
Internmatchen tv-sänds av Discovery och tittarna kan förvänta sig en 38-åring i fin form, menar Bajens sportchef Jesper Jansson.
– Det har varit väldigt imponerande att se när han tränat med oss, säger Jansson Fotboll Sthlm.

Det var den 9 april som Hammarby nye delägare dök upp på Årsta IP första gången och sedan dess har det blivit ett antal träningspass i den gröna tröjan. Idag deltar Zlatan i en internturnering där spelare från Hammarby och samarbetsklubben IK Frej mixas upp i olika lag.
Och det är en hungrig 38-åring som kommer till spel, enligt sportchefen Jesper Jansson.
– Han har kört på rätt hårt och det har var väldigt imponerande att se. Han tar för sig och trycker på i spelet. Han är extremt professionell och det sänder bra signaler till resten av spelarna i truppen.

Vad är det som imponerar på dig?

– Anledningen till att han kör  med oss är att det passade nu när han är i Stockholm men familjen, men han tar inte det med en klackspark. Han håller ett jäkla fokus hela tiden. Det sprider sig till de övriga killarna.

Hur går snacket i truppen?

– Nu har han ju varit med ett tag, så spelarna börjar vänja sig. Det är vanliga träningar och det mesta rullar bara på. Men det är klart att det är stort för framförallt de yngre spelarna att han kör med dem. Han körde en avslutsövning häromdagen med några av U23-killarna och det är klart att det är speciellt för Oliver Dovin att stå i mål då.

På slutet har Hammarby lagt in olika tävlingsmoment på träningarna för att sporra sina spelare. Dagens internmatch är en del av det. På måndag och tisdag kommer Hammarbys och Frejs spelare också matcha på fullstor plan, men då är det oklart om Zlatan Ibrahimovic är kvar i landet.
– Det inte säkert. Jag vet att Milan ligger på, men dialogen med dem sköter Zlatan på egen hand. Vi tar det dag för dag, säger Jesper Jansson.

Foto: Bildbyrån