Jansson ångrar kommentarer: ”Olyckligt och klumpigt”

Kommentarer från Hammarbys sportchef Jesper Jansson och chefsscouten Mikael Hjelmberg i en ny SVT-dokumentär har väckt reaktioner.
Jesper Jansson är ångerfull över ordvalen.
– Jag reagerar också när jag ser kommentaren, säger han till SVT.

Idag släppte SVT dokumentären ”Det vackra spelet” där man får följa Kossounou Odilons resa från Elfenbenskusten till Hammarby och vidare till Belgien. Dokumentärteamet har följt den store talangen under flera år och berättar historien om hur det gick till när Hammarby värvade spelaren.

I en scen ser man sportchefen Jesper Jansson och chefsscouten Mikael Hjelmberg på en akademimatch där de bedömer olika spelare.
”Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk”, säger Jesper Jansson i klippet – en kommentar som syftar till Arne Hegerfors klassiska sportgroda från VM 1994.
Chefsscouten Mikael Hjelmberg svarar:
”Det har du helt rätt i. Närmare bestämt kolsvart”.

När SVT tar upp saken med Jesper Jansson är han ångerfull.
– Jag reagerar också när jag ser kommentaren med ett gammalt Arne Hegerfors-citat. Det är väldigt olyckligt och klumpigt. Vi är kompisar och vänner, det är allt vi bygger på.

Jansson säger att han är rädd för att delar av filmen ska misstolkas.
– Lite grann är jag det. Jag skulle vilja se ännu mera av det sociala ansvaret som vi tar för det är ju lite av vår affärsidé. Vi är väldigt måna om killarna i det här fallet och vi tar väldigt bra hand om dem. Det är därför vi kan göra sådana här intensionsavtal för vi måste jobba långsiktigt på det här sättet. Annars spricker det om vi inte agerar på de här sättet, säger sportchefen.
– Det är mycket material i filmen och det kanske inte framställs på sättet som det fungerar. Det är mycket hjärta och vi tänker mycket på spelarna. Sedan är det en del kommentarer som man inte är förenligt med hur det fungerar.

Foto: Bildbyrån