Isak Dahlin sågar damallsvenska domarna: ”Sett så många dåliga”

Isak Dahlin tycker att flera domare i Damallsvenskan är för dåliga.
I vår podcast Bergman 90 minuter efterlyser Hammarbys tränare fler gamla spelare i domarkåren.
– Man kanske skulle ge dem en räkmacka, säger Dahlin.

I avsnitt 5 av Fotboll Sthlms intervjupodd Bergman 90 minuter gästar Hammarbys tränare Isak Dahlin. Det blev ett långt och öppenhjärtigt samtal med åsikter om högt och lågt inom fotbollsvärlden. När diskussionen kommer in på domarnivån i Damallsvenskan är Dahlin rejält kritisk.
– Jag har sprungit på så många dåliga domare. Ibland kan man tänka att det är tur att någon är här och vill döma, men samtidigt har de ganska bra betalt för att göra det. I Damallsvenskan kan man ställa högre krav tycker jag. Vill de gå mot att bli heltidsanställda så kan jag känna att det fan inte kan se ut som det gör ibland.

Dahlin reagerar på främst två saker. Han tycker att vissa domare uppträder maktfullkomligt och inte bjuder in till dialog, samt att nivån varierar i matcherna.
– Det handlar inte att varje avblåsning ska vara rätt, för det handlar om bedömningar, men jag stör mig på att nivån är ojämn. Lägg det på en hög eller låg nivå – bara så länge som det är samma, för annars blir det väldigt svårt att förhålla sig till.

Ett sätt att få fram bättre domare, menar Dahlin, vore att uppmuntra gamla spelare till att utbilda sig.
– Man måste kunna föra en dialog. Domare som inte kan eller vill det ska inte vara på en fotbollsplan. De (ex-spelarna) ska vara tillräckligt bra, men de som visar intresse ska kanske få en räkmacka in, för jag tror att många av dem hade blivit bra domare.

HÄR LYSSNAR DU PÅ PODDEN!