”I’m still strong as fuck!” – Björn Paulsen om återkomsten

Björn Paulsen har skrivit på för Hammarby.
Den danske allroundspelaren återvänder den 15 juli då transferfönstret öppnar.
– Det känns otroligt, jag ser fram emot det och är väldigt spänd, säger Paulsen till Hammarbys podd Just idag.

Annons

Efter succésäsongen 2019 flyttade Björn Paulsen till tyska Ingolstadt. Tiden i Tyskland har varit en bergochdalbana för Ingolstadt som hunnit med att både åka ur 2. Bundesliga och ta sig tillbaka till den samma.
– Det har varit upp och ner. Det har varit som en saga men mycket nedgångar i början. Men det slutade väl och jag har en bra känsla när jag lämnar dem nu, säger Paulsen.

Att han ska återvända till Hammarby känns naturligt, menar den 29-årige dansken, som haft kontinuerligt kontakt med Jesper Jansson sedan han lämnade Hammarby.
– Det känns otroligt. Jag ser fram emot det och jag kan inte sätta ord på det. Det är känslosamt att komma tillbaka. De senaste 2,5 åren har varit otroliga. Från media och alla fans som skrivit till mig.

Paulsen berättar att han hann se en del av cupfinalens dramatik på tv.
– Jag såg slutet och straffarna. Jag hade match själv men satte på så fort jag kunde. Det hade hade vart otroligt att vara där, säger han.

På frågan om han forfarande är ”Strong as fuck” (ett uttryck som från början kom från tv-experten Alexander Axén och blivit något av en personlig slogan för Paulsen) kommer svaret fort.
– Jag är forfarande strong as fuck!

På Hammarbys hemsida kommenterar Jesper Jansson övergången så här:
– Med Björn vet precis vad vi får in. Han är seriens bästa huvudspelare både offensivt och defensivt, han kan spela på flera positioner och bidrar med attityd och hjärta i sitt spel, och jag är ganska säker på att vi får en bättre version honom än när han var här senast. Vi har haft kontakt kontinuerligt sedan han lämnade och vi kände att det var rätt läge nu. Han vill till Hammarby och vi vill ha honom, och det här visar på vad vi vill med klubben detta år och framåt, säger Jesper Jansson.