HTFF kvar i Divison 1 – El Kabir: “Det är inget dagis längre”

Inför mötet mot Sylvia var det inte mycket som pekade på att HTFF skulle hålla sig kvar i Division 1.
Men ett sent mål från Moestafa El Kabir fullbordade vändningen som innebar nytt kontrakt.

Förutsättningarna inför söndagens möte mot IF Sylvia var knappast i HTFF:s favör.

Inte bara behövde talanglaget vinna sin match för att klara sig kvar i Division 1 Norra – dessutom fick som mest en av Täby FK, Assyriska FF och IFK Luleå vinna sin match. Skulle två av bottenkonkurrenterna bärga tre poäng var HTFF ute ur serien oavsett vad de själva åstadkom.

Klara sig kvar gjorde laget, men inte utan viss dramatik. I 26:e minuten tog IF Sylvia ledningen innan HTFF kvitterade genom Jusef Erabi i 32:a minuten. En potentiell segerchans brändes i 58:e minuten när samme Erabi missade sin straff. Han byttes ut mot Moestafa El Kabir, som fullbordade vändningen i 85:e minuten. Målet säkrade kontraktet, då Luleå och Täby förlorade.

Efter matchen var det en själaglad El Kabir som uppenbarade sig i Kanalplans korridorer.
– Det här säger allt om laget vi spelar i. Det är tungt att hamna i underläge i en sån här viktig match, men vi krigar oss tillbaka. Jag satt och led på bänken, jag tror jag blev femtio år äldre på tjugo minuter.

Du såg rörd ut på slutsignal.
– Det var mycket känslor, tårar som kom. Jag är en känslosam spelare och när man får veta i det läget att de andra lagen torskat och vi är kvar, då blir det glädjetårar.

Efter matchen utbröt ett vilt firande. I omklädningsrummet höll Moestafa El Kabir tal för laget.
– Jag ville bara tacka spelarna för att de gav mig den här möjligheten. Det var de som släppte in mig i sitt gäng, inte jag som släppte in dem i mitt. De tog hand om mig och jag har försökt ta hand om dem. När jag kom var det som ett dagis, men de har växt. Det gör mig stolt. Jag tar ingen cred, men jag är så glad att se att de utvecklats. En sån här vändning hade vi inte kunnat göra i somras.

Så ni är inget dagis längre?
– Nej, det tror jag inte. Ett dagis hade inte kunnat gå ut på krogen och fira, men nu ska vi ut.