Hjelmberg om Adjei, Djukanovic och Kurtulus: ”Inga konkreta bud”

Intresset är stort för Bajentrion Adjei, Djukanovic och Kurtulus, men inga konkreta bud ligger än så länge på bordet.

Det säger Mikael Hjelmberg i Sportbladets studioprogram.

Någon återkomst för Darijan Bojanic och Gustav Ludwigson lär det heller inte bli i sommar.

– De sitter på långa avtal och bra kontrakt, uppger sportchefen för Sportbladet.

Annons

Ett hektiskt sommarfönster väntar för Hammarby. I Sportbladets studioprogram Silly season-special gästar sportchef Mikael Hjelmberg och ger sin syn på vad som komma skall.

– Truppen behöver minskas storleksmässigt. Vi har lite för många spelare på kontrakt. Det är en ekonomisk aspekt där vi behöver skära i kostnaderna, säger sportchefen i programmet.

Tre spelare som pekats ut som särskilt aktuella för att lämna klubben är Edvin Kurtulus, Viktor Djukanovic och Nathaniel Adjei, men några konkreta bud finns inte. Var Nathaniel Adjei, som är på lån hos FC Lorient, hamnar är just nu upp till den franska klubben. Lorient har en option på Adjei, som gäller även om klubben åkte ur, som kan aktiveras fram till mitten-slutet av juni, enligt Hjelmberg.

– Intresse finns det definitivt, jag skulle säga att det är ganska stort. Nu sitter vi med en uppgörelse med Lorient, som har förstatjingen på honom. De andra klubbarna får vackert vänta tills Lorient har bestämt sig, säger Mikael Hjelmberg.

Vad gäller spelare in är sportchefen mer förtegen. Blåvitt-spelaren Andreas Pyndt är inte aktuell för Hammarby och heller hemvändarna Darijan Bojanic och Gustav Ludwigson, berättar sportchefen. Publikfavoriterna lämnade våren 2023 Hammarby för Ulsan Hyundai, där ingen av dem blivit helt ordinarie. Men någon värvning till sommaren lär det inte bli.

– Jag har kontakt med båda två, mest med Darijan. Vi har hört oss för om vad som eventuellt kan hända i sommar. Men de sitter på längre avtal och bra kontrakt i Sydkorea, så någon återkomst till sommaren är knappast aktuellt, säger Hjelmberg till Sportbladet.

I studioprogrammet får också sportchefen frågan om vilken spelare han helst skulle förlänga fem år med i Hammarby. Kanske något oväntat svarar Hjelmberg då med en spelare som varken spelar i a-laget eller HTFF: 16-årige Adrian Lahdo i P19.

– Han har inte jättelång tid på avtalet, även om vi såklart har ambitioner om att förlänga det. Han är extremt talangfull och väldigt ung, så det finns ännu mer att hämta. Och så har han bra gener, säger Mikael Hjelmberg.