Hammarbys nya projekt: anställer tio sportchefer och hundra tränare

Hammarby utvidgar sitt arbete med det sociala projektet Samhällsmatchen.
Nu ska Bajen rekrytera ett stort antal ledare som ska jobba med spontanfotboll i Söderort.
– Vår spontfotbolls-verksamhet har vuxit succesivt år för år och vi behöver ta ett samlat grepp kring hela verksamheten, säger Abel Abraham, CSR- och hållbarhetsansvarig för Hammarby Fotboll och Samhällsmatchen.

Annons

Samhällsmatchen är samlingsnamnet på Hammarby Fotbolls olika sociala projekt. Nu kommer Hammarby göra en storsatsning på spontanfotboll i södra Stockholm där man bland annat ska anlita över hundra ledare.

Verksamheten ska innefatta bland annat efterskolan-verksamhet, spontan bollek, klasskamper, blåljusmatcher och gåfotboll för äldre.
– Vår spontfotbolls-verksamhet har vuxit succesivt år för år och vi behöver ta ett samlat grepp kring hela verksamheten. Om ett år kommer vi förmodligen kunna erbjuda upp emot 240 spontanfotbolls-tillfällen i söderort och då behöver vi bli fler, säger Abel Abraham, CSR- och hållbarhetsansvarig för Hammarby Fotboll och Samhällsmatchen i en kommentar.

Tio ”sportchefer” kommer bland annat att anställas för att hålla ihop det stora projektet. Till en början är det till verksamheten i Bagarmossen, Fisksätra, Fruängen, Sköndal, Älvsjö och Östberga som sportchefer ska rekryteras.
Sportcheferna kommer även bli språkrör för hela Samhällsmatchen och påminna ungdomarna om våra karriärdagar, sommarjobbs-förmedlingen och Jobbmatchen som är vår digitala arbetsförmedling, som pågår alla dagar om året. Sportcheferna kommer anställas av oss och coacherna kommer arvoderas per tillfälle, säger Abel Abraham och fortsätter:
– Faller denna satsning väl ut vill vi fortsätta utbilda våra sportchefer i hur man startar och driver en förening och i förlängningen kanske de startar egna föreningar i framtiden.

På bilden ovan syns Miro Hristov och Abel Abraham från Hammarby Fotboll.