Ludwigson vill lära av AIK: ”De har en annorlunda mentalitet”

Hammarby jagade en kvittering mot AIK.
Då såg hemmalaget till att klockan tickade iväg för det grönvita laget.
– AIK har en annorlunda mentalitet som vi också måste jobba med, säger anfallaren Gustav Ludwigson till Fotboll Sthlm.

Annons

Det blev en ny hemmaseger för AIK mot Hammarby i derbyt. En nyckel till vinsten visade sig i statistiken då AIK vann en majoritet av duellerna på planen. Efter 0-2-förlusten var Gustav Ludwigson besviken på hur hans lag tagit sig an matchen.
– Vi har bra perioder under matchen men vi får inte in bollen. Samtidigt har de ett och ett halvt läge och gör två mål. Sedan lyckades AIK göra så att det blev tre minuter effektivt tid under sista kvarten, det är svårt att få momentum då.

I andra halvlek vann AIK fler frisparkar och tog det lugnt vid varje avblåsning. Ludwigson menar att Hammarby har en del att lära från sina rivaler.
– De är rutinerade och har landslagsspelare till höger och vänster. AIK:s spelare har varit på internationell nivå och det är så här det är utomlands. Det är en annorlunda mentalitet som vi också måste jobba med.

Tycker du att ni saknar den mentaliteten som AIK har?
– Ja, det tycker jag. Speciellt i den här matchen och när vi möter AIK på bortaplan, då viker vi ner oss totalt.

Vad beror det på?
– Att AIK är skickliga på att förstöra momentum. De vet exakt vad de ska göra efter deras 1-0 och 2-0. Det är ingen tvekan, vilket är precis det vi känner på hemmaplan. Det är klart att det är annorlunda att spela på bortaplan, AIK är jäkligt starka och vi hade hoppats på att kunna bryta det.

Känner du själv att du viker ner dig i den här matchen?
– Nej, inte specifikt. Sedan är jag inte riktigt den som känner något behov av att ge mig in och bråka vi varje situation. Jag försöker att visa mitt i spelet istället och jobba hårt.