Hammarby startar träning på Youtube: ”Försöker vara kreativa”

Ikväll börjar Hammarbys ungdomssektion med träning över internet. På Youtube genomför en instruktör ett träningspass som spelarna kan följa hemifrån.
– Vi vill komplettera och kvalitetssäkra den ordinarie träningsverksamheten, säger föreningschef Peter Kleve till Fotboll Sthlm.

Annons

Den rådande situationen med coronaviruset har tvingat klubbarna att anpassa sin verksamhet. Ikväll startar Hammarbys ungdomssektion virtuell träning över internet. Klockan fem kan spelarna gå in på Youtube och följa en träningsinstruktör som håller i träningen.
– Vi har pratat om detta under 2019 men efter coronaviruset dök diskussionen upp igen. Med tanke på vad som händer i länderna runt Sverige förbereder vi oss på att bedriva verksamhet för våra barn och ungdomar om det blir restriktioner för att träffas eller om grundskolan stänger. Då räknar vi med att riktlinjerna för idrottsklubbar ändras, skriver Peter Kleve i ett mejl till Fotboll Sthlm.

Träningen kommer att laddas upp på Youtubekanalen klockan fem och efter det kan spelarna gå in och genomföra träningen när som helst.
– Vi vill komplettera och kvalitetssäkra den ordinarie träningsverksamheten. Många spelare efterfrågar individuell träning och detta kan vara ett steg i den riktningen. Nästa steg är att även kunna ge feedback tillbaka till den aktiva spelaren, efter eller under passet. Detta är något vi får utveckla i framtiden, säger Kleve.

Förra veckan pausade Hammarby sin lagverksamhet på ungdomssidan och rekommenderade spelarna att träna individuellt. Nu har man återupptagit träningen för de ledare och spelare som känner sig bekväma att träna.
– Vi vet att många är oroliga och vi rekommenderar de som känner sig det minsta obekväma eller oroliga att istället gå på våra Youtube-träningar.

Hur tufft har det varit att förhålla sig till coronaviruset?
– Vi följer vår värdegrund och eftersträvar en så trygg miljö som möjligt för våra spelare och ledare. Samtidigt vet vi att barnen älskar fotbollen, vi försöker vara kreativa och hitta lösningar för dem att idrotta och spela boll även om det finns restriktioner som hindrar dem att träna i större grupp, säger Kleve.

Foto: Bildbyrån