Hammarby-ikon har gått bort: ”En fantastisk ambassadör”

Hammarby är i sorg. Detta efter att klubbens hedersmedlem och före detta materialförvaltare Börje Lundberg gått bort i cancer.
– Han var en fantastisk ambassadör för Hammarby, säger ordförande Richard von Yxkull till Fotboll Sthlm.

Annons

Det är en riktig Bajenlegend som igår somnade in. Börje Lundberg blev anställd i Hammarby 1992 som materialare och jobbade fram till 2005. Han var väldigt uppskattad av spelare och ledare under sin tid i klubben.

– Han har inte varit en stor del av klubben under den tiden som jag varit verksam i styrelsen, men han har hela tiden varit kring klubben, inte minst som supporter. Som hammarbyare har jag sett Börje på matcher, sedan kände inte jag honom så väl själv, säger von Yxkull och berättar vidare:

– Jag hade äran att träffa honom och ge utnämnelsen som hedersmedlem för några år sedan. Det var väldigt fint och jag fick då chansen att träffa honom privat. Då fick jag tacka honom för hans tjänster och engagemang. Han var en fantastisk ambassadör för Hammarby och betydde mycket för spelare och ledare under den tiden som han fanns i laget.

När du träffade honom, hur upplevde du honom som person?
– Som de flesta uppfattade honom, väldigt varm och en riktig hammarbyare. Han var en riktig söderkille men framförallt en omtänksam och glad person.

På sin Instagram har Kennedy Bakircioglü – Börjes favoritspelare – valt att hylla sin gamla materialförvaltare.

“Vi kommer att sakna dig”, skriver Hammarby-ikonen med en bild på när han firade ett mål med Lundberg.

Foto: Bildbyrån

Annons