Hammarby är redo för Mjällby: ”Vi är där vi vill vara”

Hammarby har haft två veckor på sig att förbereda inför morgondagens match mot Mjällby.
Assisterande tränare Joachim Björklund är taggad.
– Förberedelserna är inget vi kan klaga på. Det känns som att vi är där vi vill vara så nu är det upp till bevis på planen också, säger han i en intervju med klubbens hemsida.

Annons

Förra gången Hammarby mötte Mjällby åkte man på en tung förlust efter två sena baklängesmål nere på Strandvallen. Imorgon möts lagen på Tele2 arena och Joachim Björklund säger att laget är väl förberedda inför det som komma skall.
– Förberedelserna är inget vi kan klaga på, vi har hunnit med allt vi har velat och det känns som att vi är där vill vara så nu är det upp till bevis på planen också.
– Vi har en spelartrupp som är något så när frisk. Nu är det upp till oss som spelare och ledarstab att gå ut och prestera, det är därför man håller på med det här.

Senaste matchen i ligan var i derbyt mot Djurgården där rivalerna fick med sig en poäng efter en sen kvittering från Jesper Nyholm. Sedan dess har Bajen slipat på en hel del saker.
– Vi har jobbat framför allt med första och sista tredjedelen, både offensivt och defensivt. Hur vi ska försvara vår egen box och hur vi blir lite bättre på att bygga upp spelet. Snackar vi om sista tredjedelen så handlar det först och främst om att skapa fler chanser, sätta chanserna och hur gör vi för att vinna boll där.
– Nu hinner man gå och längta till matcherna, ett tag hann man inte tänka emellan dem. Nu finns det ett sug efter att få gå ut och spela på söndag igen.

Hammarby har tre poäng upp till Europaplatsen och Björklund har en bra känsla inför de sista sju omgångarna.
– Är det något vi trycker på så är det att tåget ännu inte har gått. Det är väl känt att vi är lite missnöjda med både resultat och prestation under säsongen.
– Det är sju matcher kvar och tre poäng upp till Europaplats, det är det som är målet. Normalt sett vid det här datumet brukar det vara tre, fyra matcher kvar och nu är det sju. Det är 21 poäng att spela om och det är tre poäng som ska spelas in. Motivationen borde finnas där och det gäller att avlsuta den här säsongen på ett bra sätt så att vi kan känna oss något så när tillfreds med den här säsongen.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Reportage: Bodö/Glimt och den osannolika säsongen 2020

LÄS MER: Henrik Kindlund: ”Polisen är det största hotet mot fotbollen”

Annons