Hammar: “Jag krigar varje träning som att det vore match”

Ifjol blev det bara fyra minuter för a-laget.

Nu har Fredrik Hammar startat två raka matcher.

Annons

Sju mål, ett insläppt och sex poäng gör att det är glädje i Bajenlägret efter två omgångar av Svenska Cupen. För Fredrik Hammar, som ifjol spelade i HTFF och inte gjorde mer än ett kortare inhopp för a-laget, har det blivit två raka starter.

Enligt huvudpersonen själv beror hans snabba klättring i den interna hierarkin på hans träningsmentalitet.

– Jag krigar varje träning som att det vore match vilket har gjort att jag fått förtroendet de första matcherna, och jag kommer fortsätta köra på, säger Hammar till Cmore efter 3-0-segern mot Norrby.

Dagens insats i sig tycker han var uppdelad i två. En första halvlek där Norrby vållade problem, men en andra halvlek där Hammarby tryckte gasen i botten.

– Första halvlek står Norrby upp bra, vi får problem med deras press. Att vi får ett tidigt mål gör det lite enklare, vi slipper stressa så mycket. I andra halvlek höjer vi oss rejält och hittar nycklarna för att bryta ner deras presspel. Det var en bra halvlek.

Till sist blickar Hammar framåt.

– Våra uppspel och vår återerövring fungerar väldigt bra, ofta vinner vi tillbaka bollen högt upp när vi tappat den. Det är sådant vi tränat på under försäsongen och det kommer bli bättre match för match.