Hammarby nobbar Turkiet-läger: “Jobbar på andra alternativ”

Det politiska läget i Turkiet får Hammarby att agera.
Klubben har valt att avsluta sitt samarbete med företaget som arrangerar träningsläger i landet.
– Samarbetsavtalet är uppsagt, säger Markus Nilsson, vice vd i Hammarby, i klubbens podcast Just idag.

Annons

I våras åkte Hammarby till den turkiska sydkusten för att träna. Ett två veckors läger genomfördes i Belek där spelare och ledare bodde, tränade och spelade matcher för att förbereda sig inför cupen och Allsvenskan.

Till nästa år kommer Hammarby att åka någon annanstans. Med anledningen av Turkiets offensiv mot de kurdiskt kontrollerade delarna av Syrien, och det allmänna politiska läget, har Hammarby beslutat att avbryta sitt samarbete med företaget som arrangerat träningslägret i Belek. Det berättar klubbens vice vd Markus Nilsson i Hammarbys podcast Just idag som Sportbladet citerar ur.
– Jag kan börja med att säga att det inte var en okontroversiell fråga redan förra året. Situationen som har uppstått nu, med oroligheterna, gör att vi inte har någon möjlighet att åka till Turkiet på träningsläger, säger Markus Nilsson och fortsätter:
– Samarbetsavtalet som vi hade med företaget som arrangerade träningslägret förra året är avslutat och uppsagt. Själva samarbetet i sig hade vi inga synpunkter på, det har varit bra, men av förklarliga skäl får vi avsluta det. Det kommer inte bli något träningsläger för herrarna i Turkiet 2020. Vi jobbar i stället på andra alternativ och så får vi se var det landar.

Foto: Oskar Månsson