Floppmatch av Hammarby: ”Det är klart att vi är besvikna”

Hammarby gjorde en blek insats mot division 1-laget Eskilsminne.
Cupmatchen på Olympiafältet i Helsingborg slutade 1-1.
–  Vi kontrollerar inte matchen tillräckligt, visst har vi några chanser i andra halvlek, men vi skapar inte tillräckligt själva, säger debutanten Kacaniklic till C More efter matchen.

Annons

Under söndag eftermiddag spelade Hammarby sin andra gruppspelsmatch i Svenska cupen. Förra veckan inledde man mot Varberg som besegrades med 3-0 och nu stod Eskilsminne för motståndet på Olympiafältet.

Hammarby kom till spel utan flera viktiga spelare, som drabbats av sjukdomar sent i veckan. Manfallen ledde till att Imad Khalili startade till vänster i försvaret. Gianluca Curci, nyförvärvet från AFC Eskilstuna, gjorde sin första tävlingsmatch för Hammarby mellan stolparna.

I 21:a matchminuten gjorde Eskilsminne 1-0 genom Filip Egger. Ett inlägg från höger nådde en fristående Egger som enkelt placerade in bollen bakom Curci. Efter en fin dribblingsräd av Vladimir Rodic kunde Hammarby kvittera på frispark av Imad Khalili i 37:e minuten.
– Det är mål, och jag får på en bra träff över muren så det är skönt. Nu måste vi trycka in tvåan också, sa målskytten Imad Khalili i halvtidsintervjun med C More.

Redan fem minuter in i andra halvlek hade Hammary missat två solklara målchanser. Men Muamer Tankovic och Nikola Djurdjic missade, smått otroligt, båda lägena.
I stället var hemmalaget oerhört nära ett ledningsmål efter ett inlägg från målskytten Egger som Emil Åberg nickade i stolpen i 67:e minuten. Strax efter var Eskilsminne återigen nära 2-1 när Mads Fenger nästan sprang in ett självmål. Med tretton minuter kvar bytte Hammarby in det omtalade nyförvärvet Alexander Kacaniklic för att forcera in ett ledningsmål. Stockholmarna hade dock svårt att skapa några klara målchanser och matchen slutade 1-1.
– Det är klart vi är besvikna, vi ville ha en vinst här men de gjorde det svårt för oss. Samtidigt kommer vi inte upp till den nivå ska hålla, sa Alexander Kacaniklic till C More efter matchen.

Resultat innebär att Hammarby måste vinna hemma mot Dalkurd, som vann på hemmaplan mot Varberg, för att ta hem gruppsegern.

FOTO: Bildbyrån