Fjoluson om Hammarbys offensiv: ”Måste döda anfallen”

Det svänger om Hammarby.
Lite för mycket, anser Jon Gudni Fjoluson.
– Det blir ofta för svängigt i våra matcher vilket nog beror på att vi inte kommer till avslut, säger han till Fotboll Sthlm. 

Annons

Matchuret hade precis tickat över till den fjärde tilläggsminuten av den första halvleken då Hammarby var på väg upp i en kontring genom 18-årige Akinkunmi Amoo. Nigerianens bröts dock vackert av Jacob Une Larsson och istället vände det åt andra hållet.

18 sekunder efter att Amoo dribblat över mittlinjen låg bollen istället i nät bakom David Ousted efter att Kalle Holmberg prickat in 1-0 till Djurgården.
– Det blir ofta för svängigt i våra matcher vilket nog beror på att vi inte kommer till avslut. Vi är nära att komma till bra lägen, men det är det sista som saknas, förklarar Jon Gudni Fjoluson

– Det handlar om den sista passningen där vi försöker med för svåra saker istället för att ta ett enkelt skott och få till ett avslut. Vi har många jättebra halvlägen men inte lika många avslut, sedan tappar vi bollen när vi har kontring och åker själv på en kontring istället. Om vi dödar bollen i våra anfall så kan vi börja därifrån istället.

Mittbacken var den som var närmst målskytten Holmberg men kunde inte få stopp på sin förre detta lagkamrat från IFK Norrköping.
– Det blev en två-mot-två situation på vår planhalva och jag hamnar lite långt ifrån Kalle i min markering. Edward Chilufya kunde klivit in i banan men valde att passa istället, det är därför jag hamnar lite på distans.

Ni kvitterar och räddar en poäng, är man nöjd över det eller det besvikelse över att ni inte lyckas vinna?
– Det är lite konstiga känslor. Såklart att det är bra att vi fick poäng med oss, men samtidigt ville vi ha mer.

Tyckte du att ni var det bättre laget? 
– Ja, det tycker jag. Förutom en period efter deras 2-1-mål där vi sjunker ner lite för mycket och blir lite passiva, annars tycker jag att vi är bättre. 

Blev du förvånad på över hur Djurgården spelade?
– Jag har sett några matcher med dem och de har sett väldigt bra ut tidigare där de varit aggressiva som fan. Känslan idag var att vi lyckades spela bort den pressen och tvingade Djurgården att falla tillbaka lite och då lyckades vi spela mer på deras planhalva.

Är det er bästa spelmässiga insats i år?
– Ja, det skulle jag säga. Eller kanske att det är den första halvleken mot Sirius. Våra perioder där vi är bra blir i alla fall längre och längre, nu får vi bara hoppas att vi kan fortsätta så dessa perioder blir ännu längre.

LÄS MER: De var bäst i Hammarby – spelarbetyg efter 2-2-derbyt mot DIF