Fällman positiv till nytt allsvenskt upplägg: ”Jättebra idé”

Om Allsvenskan skjuts upp ytterligare är ett alternativ att spela höst-vår som de europeiska ligorna gör. Hammarbys mittback David Fällman tycker att det vore en bra idé.
– Det känns som ett bra läge att göra det nu, säger han till TT.

Annons

Den allsvenska säsongen riskerar att bli uppskjuten ännu längre. Som det ser ut nu är ambitionen att starta i början av juni men om coronaviruset fortsätter att spridas kan det dröja till hösten innan det blir någon svensk fotboll. Hammarbys David Fällman tycker att det vore en bra idé att gå över till höst-vår.
– Jag känner bara att vi måste få igång fotbollen i år – med publik. Om det blir juni eller september… det får bli när det blir, bara den drar igång.
– Det tycker jag skulle vara en jättebra idé. Det känns som ett bra läge att göra det nu, att testa det och ha en sån säsong i Sverige också. De har ju det i Danmark. Jag tycker vi ska testa och se om vi i Sverige klarar av det. Jag hoppas och tror det, säger han.

Hammarby spelar sina matcher på konstgräs, precis som många andra lag i Allsvenskan. Att gå över till att starta säsongen under hösten och spela klart till åren skulle innebära nya utmaningar, framför allt för de klubbar som spelar på naturgräs.
– De flesta som har naturgräs är väl nedåt i landet så de får se till att sköta sina planer, då kanske det kan bli bra. Men man vill ju inte hålla på och göra så att de får byta arenor bara för att gräset inte håller. Då kanske det inte är så bra i längden – men jag tycker att man borde ge det en chans i alla fall.

AIK:s nye klubbdirektör Björn Wesström tror också att ett nytt allsvenskt upplägg hade varit bra.
– Vi är öppna för en sån omställning men det jag har sagt, och det som är AIK:s ståndpunkt är att då måste vi också hitta en lösning för alla de klubbar som inte har samma förutsättningar som oss, säger han till TT.

Foto: Bildbyrån