Fällman om Bajens problem: ”Inget utrymme att hjälpa varandra”

Det blev ett nytt poängtapp för Hammarby mot Helsingborgs IF. Återigen var det individuella misstag i försvaret som ställde till det för laget.
– Vi är för många som behöver jobba med oss själva, säger David Fällman till Fotboll Sthlm. 

Annons

Höga toppar och djupa dalar. Så kan det ibland låta när en fotbollstränare summerar en hel säsong. För Stefan Billborn har den klyschan varit en verklighet i de flesta av Hammarbys matcher den här säsongen.

Mot Helsingborgs IF spelade laget stundtals riktigt bra fotboll med stort bollinnehav och 21 skott mot mål. Tillräckligt för att vinna mot ett bottenlag, men individuella misstag ställde återigen till det för de grönvita som fick nöja sig med en poäng.

Vad är det som hänt med Hammarby?

Inför den här säsongen tappade laget Nikola Djurdjic, en ledargestalt som lyfte sin egna spelartrupp lika mycket som han retade upp motståndarlaget. Dessutom lämnade även ikonen Mats Solheim, en person som gav mycket energi och glädje till sina lagkamrater.

Den vice lagkaptenen, David Fällman, är inne på att årets trupp besitter flera ledargestalter inom laget men att man är i en period där man inte riktigt hinner fokusera på varandra.
– Vi är många ledare på planen, men i vissa matcher är man så inne i sig själv att det är svårt att gå till de andra med. Det är lite synd att vi är för många som behöver jobba med oss själva där och då, det finns inget utrymme till att hjälpa varandra och göra varandra bättre.

– I vissa perioder behöver man inte göra det, då är det lättare att ta tag i saker. Men idag (läs söndag) var en sådan match där jag tror att många hade fullt upp med sig själva. Det är inte bra, för det är ett tecken på att man inte är där man vill vara.

Är det någon skillnad från förra året enligt dig?
– Ja, men då gick de individuella bitarna också bättre. Det hänger väl ihop.

Fällman var rejält besviken direkt efter matchen och menade att det var Hammarbys misstag i försvaret som kostade två poäng mot HIF.
– Vi där bak blir straffade av några dumma beslut. Jag tar ett dumt beslut på deras första mål…eller det är många dumma beslut i ett. Deras andra mål kommer jag inte riktigt ihåg, men han känns så jävla fri helt plötsligt. Vi gör lite för många felbeslut i samma situation.

Vad är det som gör att det svänger så mycket i era matcher?
– Det känns som att vi slår av och sedan kopplar på för mycket. Vi har många perioder i matcherna som är för dåliga. Vi hamnar i motståndarnas tempo och åker på kontringar på våra egna kontringar. Då blir det jobbigt.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Efter skador och corona – Aron Johannsson har hittat målformen

LÄS MER. Akinkunmi Amoo efter sin debut för Bajen: ”Väldigt glad”

Annons