Ekdal: ”Bara en tidsfråga innan Hammarby kommer igång”

Hjalmar Ekdal har fått en fin start på sin utlåning till Sirius.
Inför eftermiddagens match ligger mittbackens nuvarande klubb på en andraplats i Allsvenskan medan Hammarby ligger elva.
– De är favoriter och en guldkandidat, vi underskattar inte Hammarby, säger han till Fotboll Sthlm inför matchen.

Annons

Hjalmar Ekdal fick ont om speltid i Hammarby och valde en utlåning till Sirius. Efter sex spelade matcher ligger laget tvåa i Allsvenskan och mittbacken har fått stort förtroende från tränaren Henrik Rydström.
– Jag var inte säker på att jag skulle få spela så mycket, men klubben verkar tro på mig och än så länge är jag jättenöjd med utlåningen.

Hur har det känts för egen del?
– Det har gått bra, det är ju första året jag spelar i Allsvenskan. Det kan ta lite tid att komma in i det men det har gått snabbt. Jag känner att jag behärskar det. Det är därför jag spelar mycket. Jag är nöjd.

Sirius har bara förlorat en match under inledningen av säsongen och Ekdal berättar att lagets inställning är att man kan vinna mot alla i serien.
– Jag tror att vi har en möjlighet att slå alla lag. Till och med i matchen mot Djurgården som vi förlorade var vi bättre. Ingen i gruppen tvivlar på våra kvalitéer och vi går in med inställningen att vi ska vinna varje match.

I eftermiddag ställs 21-åringen mot sitt gamla lag som har haft en tuff inledning på säsongen.
– Det blir väldigt roligt och speciellt att möta laget man tillhör, man känner ju alla spelare där.
– Vi vet vilken kaliber de har. De är favoriter och en guldkandidat, vi underskattar inte Hammarby. Vi kommer gå dit med respekt.

Vad säger du om Hammarbys säsongsinledning?
– De kanske inte är så nöjda rent poängmässigt. Men det är bara en tidsfråga innan de kommer igång. Man vet vad de har för kvalitéer. Men för min del har jag mest fokus på Sirius.

Foto: Bildbyrån