Efter tunga derbyförlusten – Paulsen ber om ursäkt till supportrarna

Djurgården körde över Hammarby med klara 4-1. 
Efteråt var Björn Paulsen rejält besviken.
– Våra supportrar har stöttat oss under hela pandemin och sedan levererar vi det här, säger han. 

Det blev ett blytungt derby för Hammarby som föll mot Djurgården med hela 4-1. En total överkörning av hemmalaget som utnyttjade Bajens svaga försvarsspel.

Efteråt var Björn Paulsen rejält nedstämd när han lämnade arenan.
– Vi måste be om ursäkt för den här prestationen. Att förlora med 4-1 i ett derby mot sina rivaler är alldeles för mycket, det ska aldrig behöva sluta så här.
– Självklart är alla ledsna och besvikna över resultatet då vi gjorde alldeles för många misstag, både som lag och individuellt.

Mittbacken var främst ledsen för att inte kunna leverera ett bättre resultat åt klubbens supportrar.
– Det är ett derby och självklart ångrar vi oss efteråt. Supportrarna har stöttat oss och gjort ett stort jobb under hela pandemin och sedan levererar vi det här.

Vad hände ute på planen?
– Djurgården spelade väldigt bra och dikterade hela matchen. De förtjänade segern. Jag vet inte riktigt vad som hände idag (läs söndag), vi måste titta på video och analysera detta efteråt.

Djurgårdens taktik på förhand var att hitta ytorna bakom Hammarbys backlinje och använda snabbheten hos Edward Chilufya och Joel Asoro. Något som den grönvita backlinjen var medvetna om på förhand.
– Vi är tre killar i försvaret som alla är över 30 år, man kan säga att vi blir långsammare. Vi hade respekt för det och visste att Djurgården skulle slå många långa bollar bakom oss. Ändå blev det för många en-mot-en-situationer.

Björn Paulsen hamnade själv fel på det sista målet då han missbedömde bollen och förlorade duellen mot Chilifya, något som ledde fram till 4-1.
– Det var mitt fel, hundra procent. Jag såg att jag hade Jon (Fjoluson) bakom mig och trodde att han var närmre än vad han var. Det var bara korkat av mig och det stod redan 3-1, det behövde inte bli ett fjärde mål.

Mittbacken fick även en fråga kring hur han känner att spela i en trebackslinje, något som Milos Milojevic introducerat efter sitt intåg i klubben.
– Vi är tre väldigt bra försvarare. Sedan så jobbar vi fortfarande med att komma in i det. Jag har aldrig spelat i en trebackslinje tidigare, detsamma gäller Mads Fenger. Vi måste bli bättre att försvara oss som individer men också som ett lag. Förhoppningsvis kommer vi att vara betydligt bättre än det här.

När Paulsen kom ut till mixade zonen haltade han fram med en lindad fot.
– Jag fastnade i konstgräset när jag landade. Det är något med senan.

Är det allvarligt?
– Jag hoppas inte det.

LÄS MER: ”En direkt usel insats” – spelarbetyg efter Bajens tunga förlust