Efter 6-2-krossen: ”Hammarby tar en Europaplats”

Hammarby fick ur korken på ketchupflaskan i helgens hemmamöte med Falkenberg.
Efter 6-2-segern är nu Mattias Lindström säkrare än någonsin på att Bajen kommer att vara ett topplag under resten av säsongen.

– Jag tror att de hänger på tåget, att de kommer att köra på och blåsa bort ganska många av lagen de möter framöver, säger den tidigare Helsingborgsstjärnan i NordicBets podcast Ljugarbänken.

DEN HÄR ARTIKELN ÄR EN ANNONS FRÅN NORDICBETS PODCAST LJUGARBÄNKEN

Hammarby rivstartade mot Falkenberg och ledde med 3-0 efter 18 minuter. Till slut vann de grönvita med hela 6-2, men trots det så är den tidigare allsvenske anfallsstjärnan Lasse Nilsson inte helt övertygad om lagets storhet.

– Det var ju en överkörning. 3-0 efter 18 minuter och Falkenberg såg ju inte allsvenska ut. I alla fall inte i den här matchen. Jag tycker att Hammarby känns lite svajiga ändå på något vis. Förra omgången förlorade de mot ett Häcken som visserligen var ganska bra, men ja… Det känns som att när Hammarby får till det så är de bäst, men deras lägstanivå är inte tillräckligt hög ännu. Så känns det, säger han i NordicBets podcast Ljugarbänken.

Annons

Mycket till medhåll får han dock inte av poddkollegan Mattias Lindström, som istället går all in på den imponerande insatsen av laget i allmänhet och av flera specifika spelare i synnerhet.

– När det rullar igång och Hammarby får den här starten och den här frejdigheten som de kan ha på hemmaplan så är det inte många i Skandinavien som hänger med och det fick Falkenberg verkligen erfara. Kacaniklic gör väl två assist också utöver sina tre mål. Det var verkligen imponerande och kul att se. Det hade han väntat på länge, säger han och fortsätter:

– Vi var inne och sågade Darijan Bojanic för några avsnitt sedan på grund av hans defensiv, men i den här matchen agerade han mycket mer bollvinnare än framspelare. Det är en styrka att han har båda de sidorna, så jag får kanske revidera mina åsikter lite.

I dagsläget har Hammarby sex poäng upp till Djurgården och AIK på andra respektive tredje plats i tabellen, men nu tror Lindström att Bajen kommer att påbörja en klättring genom en jämn tabell.

– Nu har de Sundsvall, Elfsborg, AFC, Kalmar, HIF och Sundsvall igen de kommande matcherna, men det är väl lite som Stefan Billborn säger själv att “ibland är vi som Real Madrid och ibland är vi som Stoke”. Det är det som de måste komma underfund med i de kommande matcherna, för nu möter de, på pappret, sämre motståndare. Det är klart att i en perfekt värld för Bajen så vinner de alla, men så funkar det ju inte riktigt. Där kommer de däremot att visa huruvida de ska vara med och slåss om Europaplatserna eller om de ska bli ett mittenlag. Jag tror att de hänger på tåget, att de kommer att köra på och blåsa bort ganska många av lagen de möter framöver, säger han.

– Jag gillar Hammarby. Jag gillar dem som lag, jag gillar deras frejdighet, jag gillar att de spelar med full fart, jag gillar att de har bra spelare och jag gillar Billborn som tränare. Jag gillar hans citat och uttalanden och jag tror att de kommer att hänga på och ta en Europaplats.