Edman: ”Hatten av, Hammarby!”

Hammarby förlorade helgens toppmöte borta mot Malmö FF med 2-1, men trots resultatet så hyllas nu lagets insats av den tidigare landslagsförsvararen Erik Edman.
– Hade de fått med sig någonting där nerifrån så hade det varit en definierande match där de ändrar kultur och allting, säger Edman i NordicBets podcast Ljugarbänken.

DEN HÄR ARTIKELN ÄR EN ANNONS FRÅN NORDICBETS PODCAST LJUGARBÄNKEN

Annons

Efter att länge ha varit med i den allsvenska guldstriden slåss nu Hammarby om en biljett ut i Europa nästa säsong, men den gångna helgen åkte laget på en tung 2-1-förlust borta mot konkurrenterna Malmö FF. Trots det så hyllas nu lagets insats rejält och Erik Edman menar att de svarade för den typen av insats som kan omdefiniera en hel klubb vid ett annorlunda resultat.
– Även om Hammarby förlorar så måste jag hylla dem. De åker ner till Malmö, till Stadion, och kör. Hade de fått med sig någonting där nerifrån så hade det varit en definierande match där de ändrar kultur och allting. Nikola Djurdjic har snackat om vinnarkultur och att vilja utveckla klubben och samtidigt vill de spela en bra fotboll. Jag tycker att Hammarby gör helt rätt här, säger Edman i NordicBets podcast Ljugarbänken och går vidare till att hylla tränaren Stefan Billborns taktiska mod.
– Jag är jätteförtjust i Stefan Billborn, som trycker in sina grejer, och att de inte lägger sig på rygg. Det är så många lag som åker ner till Malmö och bara “ta ni bollen här nu så ligger vi lågt och grisar här i 70 minuter och så åker vi likt förbannat på ett baklängesmål så är det godnatt”. Bajen åkte ner och försökte själva ta tag i taktpinnen och köra. Nu lyckades de inte med tanke på att de förlorade med 2-1, men hatten av för deras insats. Jag tycker att Hammarby tar steg och det ska bli jätteintressant att följa.

Även i de spelmässiga detaljerna får Bajen beröm och Edmans poddkollega Mattias Lindström menar att Hammarbys sätt att spela är ett sätt som han själv skulle vilja spela som spelare eller tränare.
– Jag gillar verkligen hur Hammarby spelar och det är jag inte ensam om. De går i de ytorna jag vill. Framförallt är det mycket inläggsspel och det gillar jag. Man kan tro att när de skickar in bollen så är det bara på vinst och förlust mot två fyrtorn där inne, men det är inte så. Hammarby söker verkligen ytorna bakom ytterback och mittback för de här “cutback”-passningarna, chip på bakre ytan eller liknande och fyller på med mycket folk. På så sätt gör de mycket mål och det är så jag vill spela. Runt på kanterna och in med folk i boxen, säger Lindström.

Lyssna på Ljugarbänkens podcast i spelaren nedan eller på iTunes.