Domarna anmäler Rodic: “Oacceptabelt beteende”

Vladimir Rodic slapp undan med ett gult kort efter sitt domarutbrott.
Men nu har domarteamet anmält Rodic till Disciplinnämnden.
– Jag tror väldigt många håller med om att Rodics beteende inte är acceptabelt, säger domarchefen Stefan Johannesson till Sportbladet.

Annons

När Nikola Djurdjics 2-1-mål mot Kalmar vinkades bort för offside brast det för Vladimir Rodic. Hammarbys avbytare sprang mot den assisterande domaren Daniel Gustavsson där han gestikulerade och hävde ur sig förolämpningar. Rodic fick bara ett gult kort, men nu riskerar han att blir avstängd eftersom saken är anmäld till Disciplinnämnden. Domarchefen Stefan Johannesson vill i första hand se om det gula kortet kan ändras till rött i efterhand. Därefter ska en avstängning diskuteras.
– Det här är något som jag har diskuterat ingående under dagen med domarteamet från matchen. Jag vill att vi ska försöka få det prövat, säger Johannesson till Sportbladet.
– Det var en så pressad situation med allt som hände på planen och vid sidan om på Tele2 så att bara för att Mohammed Al-Hakim gjorde en bedömning så behöver den inte ha varit korrekt, säger Johannesson.

Annons

Direkt efter matchen sa Rodic att han inte ångrade sitt beteende, men på tisdagen hade känslorna svalnat något.
– Jag tycker inte att det var värt att bli en så stor grej av det som det blivit. Men när jag har sett på bilderna och tittat på situationen nu så kan jag säga att jag inte borde ha reagerat så. Jag borde hållit mig lugnare. Men det är den jag är. Jag har känslor, jag vill vinna, jag vill stötta mitt lag i alla lägen, oavsett om jag spelar eller inte, sa Rodic till Sportbladet.
Enligt förbundets tävlingsbestämmelser kan ett uppenbart felaktigt domarbeslut ändras i efterhand. Det var till exempel vad som hände i cupen där Paulinhos röda kort och avstängning ströks inför Häckens semifinal mot Djurgården.

FOTO: Bildbyrån