Domarkritik efter Bajens tapp: ”Aldrig sett så många misstag”

Kalmar hämtade upp 0-2 till 2-2 mot Hammarby efter en omdiskuterad domarinsats.
Efteråt var det upprört bland Hammarbys spelare.
– Jag hoppas verkligen att fotbollförbundet ska behandla det här, säger Vladimir Rodic till Expressen.

Annons

Hammarby var på väg mot tre poäng på Guldfågeln arena, men efter en sen upphämtning av Kalmar delade lagen på poängen. Med tio minuter kom reduceringen på straff av Nils Fröling – en straff som blev omdiskuterad. Kalmars anfallare Maxwell försökte ta sig förbi Alexander Kacaniklic men sprang in i Hammarbys spelare. Domaren Victor Wolf pekade då på straffpunkten, vilket möttes av starka protester. Kort därefter ville Hammarbys spelare att Kalmars vänsterback Chima Akas skulle få ett andra gult kort efter att ha dragit ner Kacaniklic.

På slutet av matchen nickade sedan Kalmars Henrik Löfkvist in 2-2 vilket blev slutresultatet. Efter matchen var Vladmir Rodic, som hoppade in på slutet, upprörd.
– Det är första gången jag har sett en domare göra så många misstag. Hemma mot Kalmar i våras hamnade mitt uppträdande i fokus i en månad. Det var mycket snack i medierna också. Jag hoppas verkligen att fotbollförbundet ska behandla det här samma sätt. Det gjordes misstag i dag. Det är allt jag har att säga, säger han till Expressen.

Johan Wiland, spelade den sista halvtimmen, var också kritisk.
– Jag tror alla såg att de blev hjälpta lite grann att komma in i matchen. Jag tror vi hade tagit detta om de inte hade fått straffen, säger målvakten till C More.
Sportchefen Jesper Jansson till Sportbladet:
– Det finns ingen instans som granskar domarna. Så här är det varje omgång, alltid mot Hammarby.

LÄS MER: Fotboll Sthlms spelarbetyg efter Kalmar-Hammarby 2-2

Foto: Bildbyrån