Djurdjic: ”Tror att Djurgården kommer pissa på sig”

Hammarby vann toppmötet mot Malmö hemma med 2-0 och gick upp i serietopp.
Nu sätter man press på Djurgården som har en match mindre och möter Göteborg borta i morgon.
– Djurgården har mycket att förlora nu, säger Nikola Djurdjic efter Malmö-segern.

Annons

Hammarby vann återigen på Tele2 arena efter en 2-0-seger mot Malmö. Alexander Kacaniklic och Richard Magyar blev målskyttar i toppmötet – och nu sätter Bajen press på Djurgården som möter Göteborg i morgon.

Nikola Djurdjic, som spelade fram till 1-0-målet, var full av självförtroende efter matchen.
– Jag säger att vi ska fortsätta rida på den vågen vi är på, för jag vill inte sakta ned. Jag vill utnyttja flytet vi har nu. Jag är väldigt säker på att vi kommer ta sex poäng i de kommande två matcherna, säger han.
Fyra lag är på 59 poäng just nu. Vem är favorit?
– Det måste definitivt vara Djurgården, för de har allt i sina händer. Men jag tror att de två bortamatcherna som de har (Göteborg och Norrköping)… jag har bara så mycket förtroende för de två lagen. Jag ser inte Djurgården vinna mot dem. Jag tror att Göteborg bara har förlorat en match hemma i år och det var en märklig förlust. Jag hoppas bara att vi gör vår del av jobbet och sedan får vi se vad som händer.
Hur tror du att Djurgården svarar på er vinst i sin match mot Blåvitt?
– Jag tror att de kommer pissa på sig. De har mycket att förlora nu och vi har vänt på det hela och satt så mycket press på dem. Jag tror att den mentala biten av fotboll är större än vad folk tror. Jag tror att det kommer påverka dem i morgon.
Tror du att de såg er match?
– Definitivt. Det gjorde de och de vet om att vi är heta och kommer fortsätta att vinna. Det kommer naturligt att de har press i morgon.
Ser du Malmö som en större konkurrent än Djurgården?
– Nej, fortfarande inte. För att Djurgården har allt i sina händer fortfarande. Det är upp till dem.

Annons

Hammarby har radat upp segrar efter sommaruppehållet och har endast två förluster (mot Häcken och Norrköping). Förväntningarna från supportrarna är på topp, men Nikola Djurdjic tror inte att laget störs av det yttre trycket.
– Du kan inte undvika det i Hammarby. Det är omöjligt. Jag menar, när vi vinner mot Falkenberg hemma så blir supportrarna hajpade. Och när det kommer till det här läget så är det omöjligt. Jag tycker verkligen att vi borde omfamna det. Vi vet hur man lever med pressen just nu och de senaste fyra veckorna har vi vunnit tre gigantiska matcher. Alla var måstematcher och vi vann dem alla. Så jag tror att vi kan hantera pressen och om du frågar mig så skulle jag inte springa iväg från den. Jag skulle omfamna den och fortsätta göra vad vi gör. Vi är så bra just nu och vi måste bara fortsätta göra samma sak.

Foto: Bildbyrån