Djurdjic hyllar Rosenberg: ”Han är elit – på en annan nivå”

Nikola Djurdjic gjorde ett mål när han och Hammarby sprang över Östersund med 4-0.
Efter matchen ifrågasätter serben Östersunds matchplan.
– Man ska inte komma till Tele2 arena och försöka smyga upp med bollen… jag tycker att det var lite naivt, säger 33-åringen till Fotboll Sthlm efter matchen.

Annons

Hammarby vann mot Östersund med 4-0. Nikola Djurdjic gjorde 3-0-målet och var en stor orsak till att Bajen vann med hårda jobb. Men själv menar Djurdjic att han kunde ha fortsatt springa.
– Det var en fantastisk första halvlek. För att vara ärlig – om någon skulle fråga hur trött jag är på en skala mellan ett till tio så skulle jag säga en femma eller sexa. Jag känner mig väldigt bra i kroppen och det är mycket enklare när man vinner, säger Nikola Djurdjic till Fotboll Sthlm.
– I dag var det som att: ”Who let the dogs out?”. Det var en internationell nivå av press. Det var så enkelt att göra det eftersom alla pressade samtidigt och alla gjorde det så smart.
Du var lite lägre i planen i dag än vad du brukar vara. Varför?
– ”Jocke” och Stefan sa till mig att de spelar med fem eller tre där bak. Så om de försöker attackera oss med tre där bak så skulle jag droppa ner och låta Imad och ”Mujo” gå högre. Det var taktiskt och väldigt smart – jag måste ge beröm åt tränarteamet.

Efter slutsignalen menade Muamer Tankovic att Östersund var naiva i sitt spel. Nikola Djurdjic instämmer när han får höra sin lagkamrats tankar.
– Ja, vi visste exakt vad de skulle göra och de gjorde det. Man ska inte komma till Tele2 arena och försöka smyga upp med bollen… jag tycker det var lite naivt. Det är ett bra lag men jag tror att de måste spela lite smartare när de kommer hit.
Hammarby har nu fyra raka segrar i allsvenskan och Nikola Djurdjic menar att de måste fortsätta kämpa för att hålla i formen.
– Det är svårt att göra det i vilken liga som helst. Jag tror att vi måste kämpa så in i helvete för att fortsätta vinna. Därför att det är inte så lätt att ha såna här trender och vi hade det förra året i början men vi förlorade. Men nu hoppas jag att vi kan hålla i lite längre.
Nästkommande tre matcher väntar Göteborg, Norrköping och ett derby mot AIK. Tre toppmatcher, menar Djurdjic.
– Jag kan inte vänta på de matcherna. Det är fantastiskt. Jag tycker att vi spelar bättre när vi möter bättre lag så jag kan inte vänta på måndag.
– Allt handlar om poäng nu. Vi har tre matcher innan semester. Jag hatar att säga att jag ser framemot matcher. Men jag kan inte vänta på derbyt (mot AIK). Mot Göteborg kommer det att bli en väldigt rolig match. De har ett spännande lag och vi har en plan för dem också.
Just Göteborg har imponerat på Nikola Djurdjic.
– Ja, framför allt med tanke på deras försäsong och de problem som de har haft. Jag är verkligen imponerad. Det är kul att se ännu en klubb med tradition som är på gång – det är vad jag älskar med Sverige mest. Helsingborg är på gång, Göteborg är på gång, vi har alltid Stockholmsklubbarna och det är alltid kul med så många olika klubbar som kan ge oss bra matcher.
– Man vet att det kommer bli kaos i Göteborg med så många fans – jag älskar det. Det är vad som är bäst med allsvenskan, det är därför allsvenskan nu är en mycket bättre liga än den danska och norska ligan.

Annons

Tabelläget ser ljust ut för Hammarby. Samtidigt tror Nikola Djurdjic att tabellen snart kommer att delas upp med en tydlig topp och botten.
– Det har varit för mycket oavgjorda matcher och jag tror att tabellen kommer att splittras lite. Man kan fortfarande se att bottenlagen kan överraska och det är en del bra lag i botten. Men jag tror att tre eller fyra definitivt kommer att sticka ifrån.
Är ni med där?
– Definitivt. Helt säkert. Jag tror att efter den första halvleken som vi hade i dag vore det fult att säga någonting annat. Vi har så mycket i oss så vi går för det.
Malmö, Göteborg och Hammarby har gjort flest mål i allsvenskan. Vilket lag tycker du har bäst offensiv?
– Jag tycker att vi hade en tuff start med inte så många mål i början. Men om man tittar nu så har vi momentum. Vi har så många spelare som kan göra mål. Jeppe gjorde mål idag och det var jätteviktigt. Jag hoppas verkligen att en försvarare får göra mål. Det gör det så mycket lättare för oss.
– Offensivt tror jag att jag och Vidar, om man tittar på anfallarna, är uppe med ”Mackan” (Markus Rosenberg) och vem som än spelar med honom. Jag kan inte riktigt säga att någon är bättre än ”Mackan” och hans partner – aldrig.
Varför?
– Han är elit, på en annan nivå. Han är en spelare som är en klass över allsvenskan. Enligt mig är han helt otrolig.
Och du och Vidar är precis där bakom?
– Vi är där uppe eftersom vi bara kör på och vi har kemin. Det känns som att vi kan göra mål när som helst.

FOTO: Bildbyrån