David Fällman: ”Om vi gör vårt kommer det räcka väldigt långt”

I fjol var Hammarby med i guldfajten in i det sista.
David Fällman tycker att laget är minst lika bra i år.
– Vi är en klubb som vill slåss i toppen, säger David Fällman till Fotboll Sthlm. 

Annons

Förra säsongen slutade Hammarby på 65 poäng i Allsvenskan. Det var en poäng mindre än Djurgården som vann SM-guldet. Inför säsongen är ambitionen att slåss i toppen. Enligt David Fällman har laget inte fokuserat på sina konkurrenter.
– Det har vi inte. Vi vet att om vi gör vårt och följer vårt sätt att spela så kommer det räcka väldigt långt. Jag har förståelse för att det spekuleras i vilka som kommer slåss där uppe men jag tycker inte att vi ska göra det.

Det har gått mer än två månader sedan Hammarby senast spelade en tävlingsmatch. Då slog man GIF Sundsvall med 4-0 i svenska cupens gruppspel. I vilken form laget befinner sig i nu är svårt att säga enligt mittbacken.
– Man går ju mycket efter matcher. Vi har ju inte blivit sämre fotbollsspelare. Vi tror på vårt spelsätt, det tror jag räcker. Då kommer flowet av sig själv. Det positiva i det negativa är att vi har fått träna mer ihop och blivit ännu bättre på vissa delar.

Är ni ett bättre lag i år än vad ni var förra året?
– Jag har inte tänkt på det. Och om man inte har tänkt på det så antar jag att det är ungefär samma. Det känns som att vi har plockat in bra spetsspelare och samtidigt utvecklat spelarna som är här. Vi har inte tappat så extremt mycket heller.

Under en period var klubbens delägare Zlatan Ibrahimovic med och tränade med laget.
– Vi fick ju fått hjälp av att han var här och bara det gjorde att vi hade bland de bästa träningarna under den perioden.

Hur var det att träna med honom?
– Han är ju en fantastisk fotbollsspelare. Jag är en av dem som ser upp till honom. Att han kom till våra träningar och inte bara för sakens skull var väldigt bra. Han körde all in på alla moment, han hade ett engagemang som man såg att alla spelare tyckte att det var bra. Hans vinnarmentalitet spred sig väldigt bra i laget.

Hur var det som försvarare att möta honom?
– Jag har alltid vetat att han var stor och stark, men det var på ett helt annat sätt när man mötte honom själv. Det är lika svårt att förklara som att förklara hur det känns att gå ut inför 30 000 människor. Man skulle vilja sätta alla i den situationen, det var häftigt. Han hade någon nivå mer än en själv.

David Fällman konkurrerar med bland andra Mads Fenger och Richard Magyar om mittbacksplatserna. Fällman satt på bänken den första gruppspelsmatchen i svenska cupen men spelade 90 minuter både mot BP och ”Giffarna”.
– Vi är en klubb som vill slåss i toppen. Om man vill vara det måste man ha en bred och bra trupp. Vi har Richard, Fenger plus två eller tre andra unga spelare som vill ta steget upp. Det är så det ska vara. Det visar att klubben har gjort rätt och vi har bra konkurrens på flera positioner. 

Foto: Bildbyrån


Annons