David Fällman om ljumskskadan: ”Blir bara less på det”

Hammarbys lagkapten David Fällman trodde att han hade fått ordning på ljumskarna.
Men efter en halvtimme i matchen mot Helsingborg slog det till igen för 29-åringen.
– Jag har inte känt någonting tidigare. Det har känts skitbra och sedan var det en olycklig situation, säger Fällman till Fotboll Sthlm.

Annons

Hammarby hade under vårsäsongen stora problem med skador i backlinjen. I 2-1-segern hemma mot Helsingborg dök problemen upp på nytt då både Mats Solheim och David Fällman tvingades bryta matchen. Än så länge är det osäkert kring Solheims status.
– Det är något muskulärt om jag förstår det rätt. Jag har ingen aning, det kom från ingenstans, säger tränaren Stefan Billborn på presskonferensen efter matchen.
Angående lagkaptenen David Fällman är det samma skada som hindrat honom från spel under vårsäsongen.
– Det är ljumsken. Det är den som har spökat under säsongen. Men det har varit lugnt de senaste veckorna och han hade inte känt något alls, säger Billborn.
Hur ser du på att ni var tvungna att göra två byten redan i första halvlek?
– Det är ju olyckligt. Men jag tycker inte att det påverkar matchen nämnvärt. Det var en försiktighetsåtgärd egentligen med Mats Solheim. Sedan kom ju Davids skada från ingenstans.

Annons

David Fällman missade flera matcher under vårsäsongen på grund av skadan som kom i bortamatchen mot IFK Göteborg. Nu har problemet alltså återkommit och efter matchen var mittbacken nedstämd.
– Jag har inte känt någonting tidigare. Det har känts skitbra och sen var det en olycklig situation. Om det var att jag sträckte ut den, eller att den har krampat, eller om det handlar om en skada har jag ingen aning om, säger Fällman till Fotboll Sthlm.
– Jag blir bara less på det. Just nu orkar jag inte tänka någonting på det, jag är bara glad att vi vann. Men jag är inte van vid det här heller. Det är bara att bearbeta.

För Dennis Widgren, som stod över matchen helt, är läget desto bättre. Vänsterbacken har fått feber och bör snart vara tillbaka på planen igen.

Foto: Bildbyrån