Darijan Bojanic: ”Malmö är bra, men vi är jävligt starka hemma”

Darijan Bojanic har gjort en imponerande debutsäsong i Hammarby.
Enligt statistiksajten Twelve är han näst bäst i serien efter 27 spelade omgångar.
– Det har ju gått bra, jag ska inte säga något annat, säger Bojanic till Fotboll Sthlm.

Annons

Darijan Bojanic värvades till Hammarby som innermittfältare inför säsongen, men till en början tvivlade tränaren Stefan Billborn på om det var 24-åringens bästa position. På försäsongen testades Bojanic i en fri roll med utgångspunkt till vänster utan att imponera. Men sedan bestämde sig Billborn för att trots allt använda Bojanic som innermittfältare där han har överträffat alla förväntningar.

Enligt statistikverktyget Twelve – som drivs av dataanalytikern David Sumpter som Hammarby samarbetar med – har Bojanic varit Allsvenskans näst bästa spelare under året. Endast Malmös playmaker Anders Christiansen trumfar Bojanics statistik.
– Är det så? Det är kul. Det har ju gått bra, jag ska inte säga något annat. Men det är bara bonusgrejer liksom, säger Bojanic till Fotboll Sthlm.
Kan du gissa vem som ligger före dig?
– Jag vet inte… Tankovic eller Christiansen kanske?
Korrekt. Hur har du arbetat med David Sumpter under året?
– Han har visat oss typ från vilka positioner man kan förvänta sig att det är högre procents chans att göra mål. Var farliga lägen kan uppstå och sådana saker.
Tänker du på sådant under match?
– Nej, när matchen väl är igång så har jag bara fokus på den och att göra det bra. Man tänker väl inte så mycket annars utan man tar de lägen och chanser som uppstår och försöker handskas med dem.

Annons

Det är inte bara på planen som Bojanic väcker uppmärksamhet i Bajenled. På sistone har blivit en vana att lägga upp en Twitter-bild där segrar firas med öl och snus, vilket fått många att dra på smilbanden. Men någon speciell anledning till posterna finns det inte, om man ska tro Bojanic.
– Jag firar segern med glädje bara, säger han.
Du har ju fått många uppskattande kommentarer från Hammarbys supportrar. Hur är det?
– Ja, det är kul. Det är en rolig grej.
Varför just en snusdosa?
– Jag vet inte. Jag har alltid en på mig liksom.
Spelar du matcherna med en snus i också?
– Nej, det gör jag inte. Jag tycker det är svårt.

Förutom Darijan Bojanic segerbilder på Twitter finns det ytterligare en detalj med hans konto som sticker ut. Han har 42 000 följare – vilket har en något udda förklaring.
– En kompis till mig gjorde ett fejkkonto på Marco Boriello på skoj bara. Sedan tog jag över det kontot.
Du tog över fejkkontot med massor av följare som trodde du var Boriello?
– Exakt. Det var väldigt mycket italienare som följde mig.

Imorgon väntar Malmö på Tele2 arena för Hammarby, som kommer med en stark form. Fem raka segrar och däribland vinster mot topplag som Göteborg, AIK och Djurgården – och nu stundar alltså tyngsta möjliga motstånd för Bajen.
– Det blir en tuff match, tror jag. Malmö är ett bra och starkt lag. Så jag tror inte att det blir lätt men samtidigt är vi jävligt starka hemma, säger han.
Hur ser du på er form nu när ni vunnit mot flera topp sju-lag?
– Vi har varit bra, vi är i bra form och som jag sa är vi starka på hemmaplan. Vi ska bara ta med oss det positiva.

Foto: Bildbyrån