Cifuentes: ”Vi värvade spelare som inte var de bästa för min fotboll”

Marti Cifuentes är klar för Queens Park Rangers.

I sin första intervju med engelsk press berättar han om tiden i Hammarby och planerna för det nya jobbet.

Annons

Kort efter slutsignal i matchen mellan Hammarby och Sirius kom beskedet att Marti Cifuentes tar över tränarposten i Queens Park Rangers med omedelbar verkan. I en intervju med engelska Sky Sports berättar han om beslutet.

– Jag tror inte att det finns en tränare i hela världen som skulle tacka nej till att träna i England. Det är speciellt, på grund av fansen, omgivningen, intensiteten, spelschemat och att det finns så många historiska klubbar, säger Marti Cifuentes.

Därmed är Marti Cifuentes tid i Hammarby till ända. Spanjoren ledde klubben till en tredjeplacering 2022, men under det andra året har det gått knackigare. Gustav Ludwigson, Veton Berisha, Darijan Bojanic, Mohanad Jeahze, Jeppe Andersen och Richard Magyar lämnade alla inför året, vilket sinkade Hammarby.

– Det var extremt. Vi sålde åtta av våra elva startspelare, säger Cifuentes och fortsätter:

– Vi värvade spelare som inte var de bästa sett till mitt sättet som jag skulle vilja spela fotboll, men som tränare får man anpassa sig eller dö.

I Hammarby har Marti Cifuentes förespråkat en positionsfotboll med stort bollinnehav. Den filosofin kommer han hålla fast vid i QPR.

– Jag tror inte att det någonsin kommer förändras. Som tränare måste man vara ärlig med sig själv så att spelarna litar på en. Folk säger att fotbollsspelare inte är så smarta. Jag håller inte med. De är väldigt bra på att veta om man talar sanning med dem eller inte, säger Cifuentes till Sky.