Cifuentes hyllar Nalic: “Hans bästa insats i Hammarby”

Adi Nalic blev dagens Bajenhjälte efter att han gjort det enda målet i lagets 1-0-seger mot Elfsborg.

På presskonferensen efter matchen hyllade Marti Cifuentes målskytten.

Annons

Hammarby gick in i matchen mot serieledande Elfsborg som nederlagstippade. Men efter 90 minuter stod de som segrare efter att Adi Nalic gjort matchens enda mål i 36:e minuten. När Marti Cifuentes mötte pressen efteråt var han belåten med de tre poängen och sitt lags insats.

– Det var en viktig vinst för oss. Killarna har jobbat hårt de senaste veckorna, och det är klart att det här var en extra stor utmaning för oss efter alla känslor och den mentala urladdningen det varit att spela i Europa. Att efter det komma tillbaka till vår verklighet som är Allsvenskan var ett test, och jag tycker vi klarade testet, säger Cifuentes och fortsätter.

– Vi pratade mycket om vår mentala förberedelse inför den här matchen eftersom Elfsborg är ett väldigt bra lag. Detta var en stor utmaning för oss. Men det gick vägen och jag är glad över många av de individuella insatserna, men också kollektivet. Första halvlek är bättre än den andra, vi blev lite för låga då. I det här sättet att spela, med den strategin vi använt oss av, är det viktigt att vara aggressiva och pressa för annars kan vårt försvarsblock bli för lågt. Där måste vi lära oss hur vi ska fortsätta vara dominanta även när vi leder. Men överlag är jag väldigt nöjd.

När Hammarbys huvudtränare får frågan om de individuella insatser han tyckte stack ut svarar han flera spelare, men lyfter särskilt fram dagens målskytt.

– Mackan Karlsson var stabil. Adjei hanterar matchen väldigt bra och jag tycker även Fenger var väldigt bra. Loret har nått nivån vi vill under de senaste matcherna, och Adi Nalic gjorde sin bästa insats i Hammarby. Inte bara för målet men hans positioner och beslutsförmåga. Han var väldigt bra. Det fanns många positiva besked idag.