Bojanic drömmer om cupguld: ”Alla spelare kan bli historiska”

Darijan Bojanic är en match ifrån att vinna en titel med Hammarby.
Mittfältaren vet själv vad det skulle betyda.
– Om vi vinner skulle varje spelare att bli historisk, säger han till Fotboll Sthlm.

Annons

I höstas opererade Darijan Bojanic sitt knä och har under vintern kämpat för att komma tillbaka till fotbollen. När Hammarby vann mot Djurgården fick Bojanic, för andra matchen i rad, spela från start.

Efter matchen mot Trelleborg i torsdags berättade tränaren Stefan Billborn att Bojanic velat byta redan efter 27 minuter, men man väntade till halvtid. Även mot Djurgården fick 26-åringen kliva av efter 45 minuter.
– Det känns bra fysiskt, men nu handlar det om muskler runt om knäet och en känning i framsidan av låret som jag kände mot Trelleborg senast. Idag var det en kamp mot klockan om jag skulle kunna spela eller inte.

Bojanic menar att han själv gärna hade spelat den andra halvleken men att lagets läkare gick in och stoppade honom.
– När man inte spelat på länge då vill man verkligen spela. Jag tänker inte längre bort än själva matchen, men den här gången stoppade läkaren mig. Det har varit en frustrerande tid då jag kämpat sedan i november, jag vill spela fotboll och inte behöva vara i gymmet. Nu är jag tillbaka.

I den första halvleken mot Djurgården var Darijan Bojanic med och skapade den hörna som sedan Aziz Mohammed Outtara styrde in matchens enda mål på.

Efteråt var Bojanic nöjd med lagets insats.
– Det är otroligt skönt, vi visade verkligen hjärta och lagmoral idag. Sedan tror jag att om de hade gjort ett mål hade det varit kört, men vi stod upp bra under de första 25 minuterna. Sedan är energin jäkligt låg på nästan allihop.

Otroligt skönt, vi visade verkligen hjärta och lagmoral. Sedan tror jag att om de hade gjort ett mål så hade det varit kört.

Mittfältaren menar dock att det finns betydligt mer att önska av själva spelet.
– Vi är såklart inte nöjda då vi vill föra matcher, men Djurgården hade mer energi då vi haft coronaviruset. Sedan är det inte saker som jag vill skylla på, men det var tydligt att det var så idag. Jag är ändå nöjd, det kommer att bli bättre och bättre.

Hur har du personligen upplevt coronauppehållet?
– Det var skitjobbigt för min egen del. Jag hade feber, frös och hade inte energi för att ens gå ut. Jag fick beställa Über Eats varje dag för att ens få i mig middag, det gjorde jag i åtta dagar i rad. Det är klart att det tog hårt, men nu är vi klara med det.

Känner du dig 100 procent idag?
– Man börjar närma sig, det känner som att vi tappade allt snabbt men att vi får tillbaka formen snabbt också.

Hur upplevde du den första träningen efter att ni kom tillbaka till Årsta?
– Det var jobbigt, men på ett sätt var det skönt att se att det inte bara var jobbigt för mig. Men som sagt så kom formen snabbt tillbaka, det räcker med två-tre tuffa träningar.

I och med segern är Hammarby nu vidare till final i Svenska Cupen där man ställs mot BK Häcken. Med enbart 90 minuter ifrån en titel vågar nu Bojanic drömma om ett cupguld.
– Om vi vinner skulle varje spelare att bli historisk. Det är jäkligt häftigt och starkt att vi lyckades ta oss till final med förutsättningarna innan. Jag är otroligt stolt men nu har vi också en final kvar att spela.