Blazevic efter cupförlusten: ”Det är tomt – vi får skylla oss själva”

Hammarby åkte ur Svenska Cupen med 3-1. Målvakten Davor Blazevic stod ändå för en imponerande insats och var riktigt besviken efteråt.
– Hade hellre tagit ett avancemang även om det innebar att jag kastat in en boll, säger han till Fotboll Sthlm. 

Annons

I vintras när Johan Wiland lade handskarna på hyllan blev Davor Blazevic Hammarbys förstemålvakt, men bara tillfälligt. In kom David Ousted, något som försatt Blazevic på bänken.

Mot IFK Göteborg fick ändå målvakten chansen och trots förlusten med 3-1 stod han för en fin insats med flera avancerade parader samt en straffräddning. Efteråt var målvakten ändå besviken och kunde inte blunda för resultatet trots sin egen prestation.
– Det är tomt just nu och samtidigt en “vi får skylla oss själva”-känsla. När man får chansen att spela, vilket jag inte gjort på ett tag vill man göra det man kan och bidra så mycket som möjligt. Därför känns det extra tungt att det inte resulterar i ett avancemang.

Du gör ändå en väldigt bra match?
– Ändå står man här nu. Det är lite i det läget vi nu är med vår säsongstart som vi inte är nöjda med, jag hade hellre tagit ett cupavancemang alla dagar i veckan även om det innebar att jag till och med kastat in en boll.

Hammarby inledde matchen med att ta ledningen via Muamer Tankovic. Direkt i den andra halvleken fick Jeppe Andersen ett rött kort i en omdiskuterad straffsituation, något som förändrade hela matchbilden.
– Det är två helt olika världar, den första och den andra halvleken. Nu är jag målvakt i Hammarby och är färgad, men jag upplevde det som att det var en för hård bestraffning. Då menar jag att det var en “foul” i straffområdet och då ska det vara straff, men rött kort? Jag tycker att det var lite hårt dömt, jag är tveksam till det, säger målvakten.

När Hosam Aiesh klev fram från elva meter läste Davor Blazevic och räddade straffen, men inte bättre än att anfallaren kunde nicka in sin egen retur i mål. Efteråt var det en besviken straffräddare som såg tillbaka på situationen.
– Det känns som att man inte tagit den. Det är såklart en besvikelse, men hade vi inte fått det röda kortet tror jag att vi hade hoppat upp på hästen igen. Jag vet att vi är ett bättre fotbollslag än IFK Göteborg och jag tycker inte siffrorna speglar matchen om vi spelat under “normala” förhållanden under hela matchen. Klart det är tungt att spela 35 minuter plus förlängning med en man mindre, vilket också syntes där ute. Som matchen blev i kombination med att vi vet att vi kan så mycket bättre är det inte roligt att vara Hammarby-spelare idag.

Kändes det som att dina lagkamrater var slutkörda där ute?
– Jag upplevde att vi inte vara nära. Det kändes mer som att det handlade om att hålla ut, även fast det ligger i vårt dna att vilja spela men vi var inte där.

Under resten av matchen efter utvisningen låg mycket att Hammarby-spelarnas fokus på domaren och IFK Göteborg-spelarna. Bland annat började Muamer Tankovic bråka med Nzuzi Toko inför förlängningen. Blazevic såg sina lagkamraters beteende och förstod varför känslorna bubblade över.
– Det var frustration. Den sämsta känslan är man när känner sig förfördelad och jag tror att det var den känslan vi kände. Okej, döm en straff då, men plocka inte bort en gubbe också. Vi visste att det var en utslagsmatch som skulle avgöras och då kan man inte spela på 1-1 heller. Det blir att vi måste spela vidare. Jag tror att vi kände oss förfördelade då det blir ett sådant stort beslut som påverkar hela matchen.

Trots den tuffa förlusten har nu målvakten visat Stefan Billborn att han är mer och konkurrerar på riktigt med David Ousted.
– Det är klart att det är en besvikelse när man inte får spela. Det här är mitt tredje år i Hammarby och jag har alltid fått slå ur underläge hittills. Det är tvådelat också, för jag är en person som går till mig själv och säger att tränaren spelar de som har bäst chans att vinna. Jag spelar inte, vad beror det på? Så jag kan inte bara sitta här och säga att det är hans fel. Sanningen ligger någonstans däremellan.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Hammarby föll tungt i cupen – här är spelarbetygen efter förlusten

LÄS MER. Bajens supertalang redo att flytta: ”Allsvenskan är inte mitt mål”

Annons