Björklund underskattar inte IFK Norrköping: ”Ska inte luras”

Ikväll åker Hammarby till Norrköping för att möta Peking i omgång 15 av Allsvenskan.
Joachim Björklund vill se Bajen spinna vidare på den fina insatsen mot Djurgården i derbyt.
– Tanken att följa det inslagna spåret, säger tränaren i en intervju med klubbens hemsida.

Annons

Hammarby lyckades slå Djurgården i derbyt. Ikväll möter man IFK Norrköping på Östgötaporten. Tränaren Jocke Björklund berättar att Bajen snabbt gick vidare från derbyvinsten.
– Den gick vi igenom ganska fort, man hinner inte njuta så länge nu för tiden. Vi gick på matchen mot IFK Norrköping med en gång, där är tanken att vi ska följa det inslagna spåret.

Hammarby har inte besegrat IFK Norrköping sedan april 2018. Björklund vet inte riktigt vart IFK Norrköping står efter en lite tyngre period i Allsvenskan.
– Det är lite svårt. De är svåridentifierade. Det är ett väldigt bra lag på pappret med många bra spelare. De såg oslagbara ut i början av serien, men nu har de haft skrala resultat. Jag tror att de nästan är i sämst form av alla lag i Allsvenskan. Det är å andra sidan inget vi ska luras av, varje gång man åker ner där är det tuffa matcher. Det är ett bra lag som inte fått till det på sistone. Självförtroendet är sådär och de har laborerat en del i uppställningarna, både siffermässigt och personalmässigt.

Bajen har fyra raka matcher utan förlust i Allsvenskan och går in i kvällens möte med ett bra självförtroende.
– Det är givetvis mycket bättre efter en klar vinst i derbyt. Det är en klockren seger, vi spelar ut Djurgården under stora delar av första halvlek och i den andra bevakade vi matchen utan att utsätta oss för några större problem bakåt, säger han och fortsätter:
– Men vi har varit i den här situationen tidigare i år. När vi började mot ÖFK kändes det bra och vi trodde att det skulle rulla vidare, men det hände inte. Sen har vi haft en nystart mot Kalmar, men det blev inte så (nystart, reds. anm.) då heller. Nu gäller det att se till att det inte blir en match och sen är vi tillbaka och letar. Ett par eller tre bra matcher på rad, där måste ribban ligga.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Motståndarkoll Peking: ”Säsongens viktigaste match”

LÄS MER: Bajen-podd med Bergman & Månsson: Ett historiskt sms

Annons