Björklund inför MFF-matchen: ”Kört lite skrämseltaktik”

Hammarby har fyra poäng upp till Europaplatsen med tre matcher kvar att spela.
Inför matchen mot MFF imorgon har Bajen-tränarna lagt fokus på motivation och pep-talk.
– Vi vill kunna summera säsongen med något slags stolthet intakt, säger Jocke Björklund till hemsidan.

Hammarby åkte på en riktig käftsmäll i matchen mot Varbergs BoIS i förra omgången av Allsvenskan. Nu har laget kniven mot strupen inför de tre sista matcherna av säsongen. Bajen har fyra poäng upp till Europaplats och imorgon väntar tuffast möjliga motstånd när mästarna MFF kommer på besök.
– Vi har valt en tuffare approach efter Varberg-matchen när det gäller snack, summering och blicka framåt för vad det är som verkligen gäller de sista matcherna. Vi vill kunna summera säsongen med något slags stolthet intakt.

Tränarna har valt en speciell taktik för att motivera sina spelare efter den svaga insatsen mot Varbergs BoIS.
– Det ser olika ut för alla spelare. Nu har vi kört lite skrämseltaktik. Just nu handlar det om att kunna se sig själv i spegeln och kunna säga att man gjort allt man kan, det gjorde vi inte mot Varberg. Det kommer aldrig vara okej. Att göra en dålig match är accepterat, missa en passning är accepterat, men att gå ut och ställa ut skorna som mot Varberg är inte okej. Det är aldrig okej, det måste man vara medveten om. Det tror jag att spelarna är nu.

Stora delar av MFF:s trupp har drabbats av covid-19. Björklund lägger inte någon större vikt vid Malmö FF, fokus ligger på Hammarby.
– Vi har hört rykten om att det varit covid-smitta. Men hur många och vilka har vi ingen aning om. Vi räknar kallt med att de kommer upp med ett bra lag och en bra trupp. De är trots allt redan mästare och vi ska inte lägga för stor vikt på hur det ser ut i deras trupp.

Att Malmö FF redan har säkrat guldet kan vara något som är till Bajens fördel.
Om vi tvingar dem till att vara 100 procent för att vinna matchen kommer det väga i vår fördel. Är det något som är svårt när man vunnit ligan är det sista tre, fyra eller fem procenten. Då gäller det att vi också kommer upp i nivå och verkligen tvinga dem att vara 100 procent. Gör vi det har vi en bra chans att vinna.
– Med det sagt, MFF kan åka hit och vinna på 85 procent också. Det är upp till oss. 

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Oskar Månsson: Silly season med Hammarby – här är vad vi vet

LÄS MER: Fotboll Sthlm:s Hammarby-podd: Alla snackar skit om Bajen

Annons