Benny Lekström lämnar Bajen: ”Klart att man blir ledsen”

Bajens reservmålvakt Benny Lekström har inte fått förlängt kontrakt.
37-åringen har fått beskedet från sportchefen Jesper Jansson.

– Jag kommer alltid ha mitt hjärta i Hammarby och känner inte samma sak för någon annan klubb eller för något annat jobb, säger Lekström till FotbollDirekt.

Annons

På sommaren i fjol kom Benny Lekström till Bajen för andra gången. Den erfarne målvakten återvände då till klubben som han spelade för 2005-07. Det har inte blivit några a-lagsmatcher i Allsvenskans sedan återkomsten. Jämnåriga Johan Wiland har varit det givna förstavalet och där bakom har Davor Blazevic, 25, gått före i kön.
Nu står det klart att Lekström lämnar Bajen.
– Jag träffade Jesper (Jansson) förra veckan. Där fick jag veta att det inte finns en plats för mig i Hammarby som det ser ut just nu, säger han till FotbollDirekt.se.
– Jag hade väl en liten förhoppning om att vi skulle kunna fortsätta på samma sätt som i år. Jag känner ju att jag har mycket att bidra med både i träning och i gruppen. Jag är ju en positiv person med fötterna på jorden som alltid försöker få gruppen att må bra.
Lekström hoppas att han kan hjälpa till i Hammarby på något sätt i framtiden. Han hymlar inte med att beskedet från Jesper Jansson var tungt att få.
– Det är klart att man blir ledsen, att det är jobbigt på något sätt. Att det ska bli en förändring, det är väl det som är svårast. Att man får veta att något är över och att det blir en stor förändring i livet som man inte hade hoppats på. Så på så sätt var det ett jobbigt besked att få.

Annons