Bajenstjärnan efter uttåget: “Får verkligen hoppas att AIK vinner”

Hammarby förlorade kvartsfinalen och Stockholmsderbyt mot Djurgården efter straffläggning. Nu måste de hoppas på en AIK-titel för att nå Europaspel.

Annons

Efter 120 minuter stod matchtavlan fortfarande på 0-0 i derbyt mellan Djurgården och Hammarby. I straffläggningen klev Bajens anfallsstjärna Nikola Djurdjic fram för att ta lagets tredje straff – men PK Bråtveit räddade.
– Det var ingen bra straff. För mig är straffar lite som ett lotteri så det var tråkigt att åka ut så där. Men jag tycker vi underpresterade i dag och skapade inte så mycket. Men det gör fortfarande ont att åka ut på det här stället. Det var inte så mycket fotboll i dag. Försäsong, derby och det gick inte som vi förväntat oss. Jag hoppades att vi skulle gå vidare ändå men det gick inte, säger Djurdjic efter matchen.
Efter matchen sa Djurgårdens Mohamed Buya Turay att han kunde se på Djurdjic kroppsspråk att han skulle missa straffen. Men serben köper inte Turays förklaring.
– Är han expert på kroppsspråk? Nej, jag missade en straff, det var bara det.
Trots att samtliga straffar slogs mot hemmalagets kortsida var Djurdjic inte nervös.
– Nervös? Nej. Lite mer trött efter 120 minuter och försäsong. Det kanske inte var så naturligt att spela 120 minuter men det är inte min första miss men den här var verkligen tråkig. I ett derby mot Djurgården.

Annons

Hammarbys enda chans till europaspel denna säsong är nu om AIK lyckas vinna svenska cupen. Men anfallaren, som fått utstå hård kritik efter att ha setts på AIK:s guldfirande, vill inte säga att han håller på rivalerna.
– Jag vill ut i Europa så det vore skönt. Men jag hejar inte på AIK, framför allt tror jag inte jag är tillåten att säga något som det efter det som hänt. Men ja, vår enda chans att gå till Europa är ifall de tar titeln. Så jag hoppas vi går till Europa.
Även lagkamraten Muamer Tankovic är besviken över att ödet ligger i rivalernas händer. Men mittfältaren vill fortfarande ut i Europa, trots att AIK då måste vinna cupen.
– Det är det som svider lite. Det ligger i någon annans händer. Det roligaste är om man har det i egna händer. Skittråkigt att det ligger hos AIK, men vi får verkligen hoppas att AIK vinner cupen. Vi får alla heja på AIK i cupen så att vi får en europaplats, det gynnar oss.