Bajens rekordstart med säsongskorten: ”Mer än vi själva trodde”

Förra säsongen slog Hammarby sitt rekord i antal sålda säsongskort. I år har man inlett försäljningen ännu starkare, detta trots osäkerheten kring coronaviruset.
– Det är mer än vi själva trodde, säger Axel Pershagen, klubbens presskontakt. 

Inför säsongen 2020 slog Hammarby sitt klubbrekord i antal sålda säsongskort då man slog i taket på Tele2 Arena. Totalt såldes 16 000 årskort till herrarnas säsong och 430 kort till damernas.

Under tisdagen öppnade klubben upp för försäljningen av kort inför 2021, något som gav en raketeffekt från start.

Förra året mätte klubben sin försäljning efter två dygn då 1400 herrkort och 50 dam. Den siffran är redan slagen då Hammarby under tisdagen redan vid 17.00 sålt 1400 säsongskort till herrsektionen och 80 till dam.
– Man börjar ju fundera på ifall folk verkligen är kloka. Det här är extremt roligt och väldigt glädjande med tanke på omständigheterna, säger Axel Pershagen.

Då det inte finns någon garanti på att årets säsongskort innebär att publiken kommer få se fotboll på plats är försäljningen något som överraskar.
– Vi förstår att det är en stor ovisshet och att säsongen 2020 var fruktansvärt ur publiksynpunkt. Människor lever på hoppet och vi kommer att ge säsongskortsinnehavare en chans att se Hammarby spela fotboll direkt när det öppnas upp. Årskorten är en garanti att se fotboll i den första vändan ifall det skulle ske.

– De som inte har något säsongskort kommer inte att ha en chans att se fotboll på plats i den första vändan ifall det släpps in färre åskådare än vad vi har sålt årskort.

Pershagen menar att nyheter om Sveriges vaccination kring covid-19 ökar förhoppningen om publik inne på Hammarbys matcher inom kort.
– Vi följer alla rapporteringen och vi går mot ljusare tider. Även fast vi inte vet något så tror jag att folk ser den här rapporteringen och kopplar det till sitt eget liv och möjligheten att se Hammarby spela fotboll. Sedan att folk skulle vara så här “trigger happy”, det är mer än vi själva trodde.

Under säsongen 2020 var det tusentals människor som “stod kvar” på läktaren och krävde inte någon återbetalning. Kommer dessa få en fördel när läktarna öppnar upp sig igen?
– Om vi får publik under säsongen 2021 så har alla säsongkort som är sålda inför 2021 samma lott och sannolikhet att gå på fotboll. Kortet inför 2021 är en biljett att se den eventuella matchen.

Foto: Bildbyrån

Annons