Bajens Fans överväger ÖFK-bojkott: ”I Allsvenskan på fel grunder”

Supporterföreningar i Sverige diskuterar en bojkott av bortamatcher mot Östersund.
Bajens fans är en av dem.
– Vi tycker att de lirar i allsvenskan på helt fel grunder, där är nog alla överens, säger Kalle Strandberg från Bajen Fans till FotbollDirekt.

Annons

Östersund fick efter många om och men sin elitlicens beviljad efter säsongen i fjol. ÖFK kommer med andra ord spela i Allsvenskan, men deras ekonomiska läge är prekärt. Den förre ordföranden Daniel Kindberg skrev igår på Facebook att han tror att klubben går i konkurs i april – såvida det omtalade sponsorbidraget från ett utländskt bolag på 15 miljoner inte dyker upp.

Kritiken mot Östersunds FK har varit hård på slutet, inte bara vad gäller det mystiska sponsorbidraget som räddade elitlicensen. Nu skriver FotbollDirekt att det pågår en diskussion bland supportergrupperingar i Sverige om att uppmana till en bojkott av bortamatcherna mot Östersund eftersom man inte vill bidra till deras ekonomi.

En av supporterklubbarna som har tagit upp ämnet är Bajen Fans.
– Vi tycker att de lirar i allsvenskan på helt fel grunder, där är nog alla överens. Och att man då inte vill göda dem med pengar genom att resa dit och gå in på deras arena, det är många som tycker så, säger Kalle Strandberg som är infoansvarig i Bajen Fans.
– Men finns ingen total enighet kring en bojkott ännu. Utan jag upplever att det är 50/50 här, en grov uppskattning. Hälften står bakom medan hälften tycker det är viktigare att supporta sitt eget lag, att det väger över. 

Kalle Strandberg säger att Bajen Fans följer hur samtalen går framöver.
– I Bajen Fans har vi sagt såhär: Om precis alla supporterorganisationer som finns står bakom det här så gör vi det också. Om det finns en total enighet i supportersverige. Men vi tänker inte gå i fronten för det.

Foto: Bildbyrån