Bajenpanelen: ”Som en förlängd baksmälla efter ett uselt nyår”

 

Två raka förluster för Bajen inför kvällens match.
Panelen deppar, men har inte tappat hoppet om Europa.

Gustaf Granqvist, 30, krönikör Matchprogrammet

Två tunga matcher på raken för Hammarby. Hur ser du på derbyt med lite perspektiv?

–  Att vi egentligen gjorde allt man kunde förvänta sig av oss sett till att vi fortsatte nöta det vi nött hela året. Med form inräknat så gjorde vi en bra insats och det var egentligen bara målen som saknades. Men trots det säger det någonting, att AIK lyckas vinna båda dessa matcher med ett mål och den här sved ordentligt sett till hur deras mål gick till. Tog värre än straffen i våras faktiskt.

Hur ser du på Elfsborgsmatchen?

–  Som en förlängd baksmälla efter ett uselt nyårsfirande. Energin fanns inte där, mer än i de första fem-tio minutrarna. Därefter var det en uppvisning i att gömma sig, ta fel beslut och en ovilja att ens befinna sig på planen. Och TROTS DET så är vi nära på att såväl ta poäng som att vinna matchen. Vilket är rätt sjukt.

Hur stora är chanserna till en topp tre-placering nu?

– Fortfarande goda så till vida att vi har allt i egna händer. Nu tappade ju Peking poäng mot Sirius och MFF är inne i sitt Europaspel. Så länge vi lyckas ruska av oss de här senaste omgångarna så kommer vi komma igång och vinna matcher igen. Då är tredjeplatsen det minsta vi kan begära!

Annons

Jeanette Rådström, 33, poddar och bloggar om Bajen

Två tunga matcher på raken för Hammarby. Hur ser du på derbyt med lite perspektiv?

– Riktigt tungt nu faktiskt. Jag tyckte derbyt var väldigt jämnt och ett kryss hade känts rimligt. Vi gjorde mycket rätt i den matchen även om det gav väldigt lite utdelning i slutändan. Vi ägde bollen och mesta delen av spelet, men våra missar och bolltapp på mitten gör att AIK får chans till kontring. Det hade man ju gärna sett att vi taktiskt kunde parera. Men det är ju det som tyvärr är signifikant för oss just nu, vi spelar helt okej men får inte till den sista biten som avgör poängmässigt.

Hur ser du på Elfsborgsmatchen?

– Det är en match vi bara skulle vinna och då känns det extra pissigt när man får ett baklängesmål som vi inte lyckas åtgärda under resten av matchen. Jag tycker att det syntes tydligt att både Djurdjic och Borges var avstängda som ju båda bidrar mycket till vår offensiva press och möjligheter att skapa målchanser. Men i stort är det bara en jävla besvikelse att vi ger bort tre poäng på hemmaplan i det här läget vi är i just nu. 

Hur stora är chanserna till en topp tre-placering nu?

– Vi har det i våra egna händer. Jag tvivlar inte på vår förmåga i botten, att den finns där det har grabbarna bevisat hela säsongen. Frågan är bara om de psykiskt orkar hålla ut hela vägen. Kollar man på spelet så är det inte “så” dåligt, utan det handlar om att gå hela vägen och sätta bollen i mål. Tappar man fokus och tro i det här läget så börjar det spöka och man riskerar att hamna i stolpe-ut-lägen. Kan vi komma ur det och börja kötta på nu i slutet så tror jag absolut vi har chans att komma ut i Europa.

*Vår tredje ordinarie panelmedlem, Valter Skarsgård, står över denna vecka.

Annons