Hammarby ville få stopp på Eriksson – skyller på språkförbistring

Milos Milojevic ville få stopp på Magnus Eriksson.
En taktik som misslyckades helt.
– Det kanske var att jag sa mina instruktioner på svenska och att spelarna inte förstod det, säger Hammarby-tränaren efter 1-4-förlusten.

Inför derbyt mot Djurgården pekade Milos Milojevic ut Magnus Eriksson som det största hotet.
– Får han vända om och hitta möjligheter ute på plan kommer det bli tufft för oss. Han ska inte få slå så många bollar bakom vår backlinje, då har vi en större chans att vinna matchen.

Erikssons facit under söndagen? Ett mål och två assist.

På presskonferensen menade Hammarby-tränaren att de ytor som Eriksson fått kan varit en konsekvens av hans egna språkkunskaper.
– Det kanske var att jag sa mina instruktioner på svenska och att spelarna inte förstod det. Jag vet inte riktigt, du får fråga dem.
– Jag hade sagt mitt budskap på alla språk jag kan och det är sex stycken. Sedan har vi folk i ledarstaben som pratar perfekt svenska, så jag förstår inte hur de inte har gått in. Sedan vill jag inte peka ut någon, vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag.

Hammarby-tränaren var rejält besviken efteråt men sa samtidigt att han bar mycket av skulden efter 1-4-förlusten.
– Resultatet visar exakt på vår prestation. Djurgården inleder med en bättre attityd och vinner alla andrabollar under hela matchen. Jag är inte nöjd med vår attityd och prestation, men det är inget som jag kan lägga på dem. Det är mitt ansvar att komma in i huvudet på dem. De måste förstå att det lag som vill mest är också de som kommer vinna derbyn.

Samtidigt hyllar han även motståndet.
– Jag vill inte ta något ifrån Djurgården som gör en bra match och utnyttjar sina kvaliteér och straffar oss hårt. Det enda vi kan göra nu är att träna ännu hårdare i veckan.

LÄS MER: ”En direkt usel insats” – spelarbetyg efter Bajens tunga förlust