Hammarby straffas av polisen: ”Jättesvårt att förhålla sig till”

Polisen drar ner på Hammarbys publikkapacitet igen.
Inför den avgörande omgången har tusen platser plockats bort, vilket betyder att vissa supportrar som har köpt biljett kommer att få flytta på sig.

Annons

Hammarby har fortsatt en guldchans inför den sista omgången då Häcken kommer till Tele2 arena. Storpublik väntas och biljetterna sålde snabbt slut, men nu har Bajen stött på problem. Polisen har nämligen dragit ner kapaciteten med tusen platser, vilket Sportbladet skriver om.
– Eftersom polisen inte har kunnat ge något besked har vi släppt biljetter utifrån vad vi har fått gissa oss till. Vi har fortfarande inte fått det formella beslutet, utan det är ett informellt beslut som vi får anpassa oss till. Det medför nu att vi är tvungna att flytta på folk, alternativt köpa tillbaka biljetter. Det i sin tur medför att vi har åskådare som inte kan gå på fotboll, säger säkerhetschefen Göran Rickmer till Sportbladet.
– Det blir en kollektiv bestraffning mot oskyldiga som inte har begått någon lagöverträdelse överhuvudtaget. För mig blir det en villkorstombola.

Göran Rickmer har varit mycket kritisk till polisens strategiska arbete under året. Han är lika uppgiven denna gång.
– Det här kommer inte lösa några pyroteknikproblem. Det vet alla om, inklusive polisen, säger han.
– Vi har att göra med en statlig myndighet som är halvmilitärisk. De som jobbar på golvet förstår och håller med, men uppåt, de som aldrig är ute på fältet, de tar inte hänsyn. De tittar bara på att vidta åtgärder och inte att det faktiskt reell effekt. Det blir jättesvårt för oss att förhålla oss till det.

Foto: Bildbyrån