Bajen-stjärnans petning upprör ex-stjärnorna: ”Kvotera in honom!”

Den allsvenska säsongen är över och tidigare i veckan prisades de bästa spelarna på galan Allsvenskans Stora Pris.

En som dock inte prisades var Allsvenskans poängkung – Hammarbys Nahir Besara.

Något som upprör de tidigare allsvenska stjärnorna Tobias Hysén och Lasse Nilsson.

– Han måste ju vara med, konstaterar Hysén i podcasten Ljugarbänken, som görs i samarbete med Betsson.

Den här artikeln är en annons

Den allsvenska säsongen 2023 blev en missräkning för Hammarby och laget slutade först på en sjundeplats i tabellen. En stark ljusglimt under året har dock varit mittfältsstjärnan Nahir Besara, som totalt svarade för nio mål och tolv assist och vann den allsvenska poängligan. Trots detta lyste hans namn helt med sin frånvaro när de nominerade till Allsvenskans Stora Pris presenterades inför tisdagens gala. Något som upprör den tidigare allsvenske skyttekungen Tobias Hysén.

– Besara måste vara med, antingen i kategorin ”mittfältare” eller om vi kallar honom för ”släpande anfallare”. Vinner du poängligan och räknas som mittfältare så ska du vara med där. Då får du plocka någon av de andra tre. På något sätt måste han ju in. Eller så får du hävda att han är en släpande anfallare, sätta honom i den kategorin och ta bort Okkels eller Engvall. Då blir det väl Engvall som ryker och då sätter du in Besara där istället, säger Hysén i podcasten Ljugarbänken, som görs i samarbete med Betsson.

– Han måste vara nominerad. Han är ju inte med i kategorin ”Bästa spelare” heller. Där hade de väl kunnat slänga in honom om de nu inte riktigt vet vilken position han har, men han vinner ju poängligan!, dundrar Blåvitt-profilen vidare.

Även Hyséns poddkollega, den tidigare Elfsborgsanfallaren Lasse Nilsson, håller med om att Besara borde funnits med i någon kategori. Nominerade till ”Årets mittfältare” var istället Häcken-duon Mikkel Rygaard och Samuel Gustafsson samt Malmös Sebastian Nanasi. Den först- och sistnämnde var även nominerade till ”Årets bästa spelare” tillsammans med Elfsborgs Jeppe Okkels.

– Kvotera in honom i ”Årets bästa spelare”!, säger Nilsson innan Hysén tar till orda igen.

– Ja, men han måste ju vara med! Här är vi väl ändå överens? Spelaren som vinner den allsvenska poängligan måste väl vara nominerad i antingen den ena eller den andra kategorin.

Diskussionen i podcasten går vidare och när samtalet tillslut når de nominerade i kategorin ”Årets bästa spelare” så poängterar Tobias Hysén återigen det märkliga i att Bajen-stjärnan inte ens fick plats bland de tre nominerade.

– Besara borde ha varit med före Okkels i den här kategorin också. Säga vad man vill om att han spelar i ett lag som kommer sjua. Var hade Hammarby hamnat i tabellen om han inte hade varit där? Nu har vi redan gått igenom det, men det är väldigt, väldigt märkligt att han inte är nominerad till någonting, säger han.