Bajen-backen inför derbyt: ”Vi har det bästa spelet i Sverige”

Hammarby sladdar i tabellen.
Men nyförvärvet Mohanad Jeahze tycker att spelet är betydligt bättre än vad resultaten visar.
– Jag tror de flesta som ser oss kontinuerligt och med neutrala ögon kan se att att vi har det bästa spelet i Sverige, säger Jeahze till FotbollDirekt.

Annons

Klockan 14.30 är det avspark på Friends arena mellan AIK och Hammarby. Ett nytt 08-derby ska spelas och den här gången handlar det om två underpresterande lag. Vänsterbacken Mohanad Jeahze, som imponerat sedan han anslöt från Mjällby i somras, tycker att Hammarby inte varit i närheten av att få ut sin potential under säsongen.
– Vi har mött lag nu där man känner… vi är för överlägsna, som mot Göteborg borta… det känns som vi möter ett lag från en lägre division. Kalmar hemma också, vi ska leda den med 3-0, 4-0 efter första halvlek. Istället leder de med 2-1, helt sjukt. Helsingborg, samma där, vi har bara en 2-1-ledning. Den matchen ska vara stängd. Man ska inte skylla på någonting, men det är så det ser ut, säger han till FotbollDirekt och fortsätter:
– Jag känner själv om oss, och jag tror de flesta som ser oss kontinuerligt och med neutrala ögon… de kan se att att vi har det bästa spelet i Sverige. Sedan gäller det att det ska bli resultat av det. Vi ska inte skylla på någonting. Men spelet har vi, det är inte problemet. Det handlar om att göra det bättre i straffområdena.

Jeahze har respekt för att vad som helst kan hända är ett derby, men anser att grunden att Hammarby är starkare än AIK.
– Jag mötte dem med Mjällby tidigare i år, då var de riktigt svaga. Vi vann med 3-1 den matchen. De har plockat in bra spelare, men samtidigt vi är ett bättre lag, det har vi visat nu i de senaste 18 månaderna i alla fall, säger han.