Aron Johannsson: ”Utan tvekan – bästa supportrarna i Sverige”

Aron Johannsson gjorde en assist i sin allsvenska debut från start.
Efteråt var nyförvärvet tagen av trycket på Tele2 arena.
– Jag är glad över att få spela med de här killarna och inför de här fantastiska supportrarna, säger anfallaren till Fotbollskanalen.

Annons

Nyförvärvet från Werder Bremen, Aron Johannsson, startade när Hammarby slog Helsingborg med 2-1. Den 28-årige anfallaren gjorde en godkänd insats och spelade fram till Alexander Kacaniklics 1-0-mål med ett fint instick. Anfallaren var själv ganska nöjd med prestation.
– Jag tycker den var helt okej. Det var ju första starten och jag fick min första assist direkt. Sen var jag väldigt nära att göra några mål, det var bara några centimeter som saknades i första halvlek. Jag måste kanske se över om jag kan få spela i några större skor i nästa match (skratt). Men det viktiga är att jag spelade bra och att vi vann, säger han till Fotbollskanalen.

Johannsson tycker att formen och matchtempot närmar sig. Han räknar också med vara inkörd i Hammarbys spelsystem inom inte allt för länge.
– Jag måste anpassa mitt spel lite för vi har så många bra spelare. Man såg i den här matchen att om jag hade haft en lite bättre position inne i straffområdet vid några tillfällen så hade jag kunnat göra flera enkla mål. Så jag måste fokusera på att vara lite mer i boxen. Jag gillar inte det uttrycket: men jag behöver vara lite mer av en “fox in the box”.

Annons

Efter matchen tackade Aron Johannsson, och de andra spelarna, hemmasupportrarna som i vanlig ordning hade skapat en massiv ljudkuliss under matchen. Den meriterade anfallaren tar till stora ord för att beskriva supportrarna.
– Jag var lycklig nog att få spela i Werder Bremen och de har en av de bästa supporterskarorna i Tyskland, om inte den bästa. Det är väldigt likt här. Alla snackade om det men jag förväntade mig inte att det skulle vara så bra. Hammarby har, utan tvekan, de bästa supportrarna i Sverige, säger Johannsson.

Foto: Bildbyrån