Andersen vill att Bajen tar kontroll: ”Får inte bli en hawaii-match”

Hammarby jagar Djurgården i guldstriden och åker upp till Östersund i Allsvenskans näst sista omgång.
Lagkaptenen Jeppe Andersen vet vad som står på spel.
– Det är en måste-vinna-match, säger dansken till Fotboll Sthlm.

Annons

Jeppe Andersen har varit en av Hammarbys mest bärande spelare under säsongen som nu går mot sitt slut. Dansken har spelat varje match när han har varit tillgänglig, men när Bajen slog Malmö satt han på läktaren på grund av avstängning. Lagkaptenen medger att det var en jobbig upplevelse.
– Men först och främst var det en jättekul match. Första halvlek var jätteunderhållande och vi gjorde det sjukt bra. I andra halvlek blir vi låga och de får för mycket initiativ. Kul match att se, men jättenervöst var det, säger Andersen till Fotboll Sthlm.
Hur gärna ville du hoppa in där i slutet?
– Så klart vill man det. Det känns mer nervöst när man sitter på läktaren än när man spelar på planen. Det var kul att se hur det var.
Hur kommer det sig att Hammarby har besegrat så många topplag under hösten?
– De senaste två åren har vi byggt något nytt. Vi blir bättre och bättre, det är inte så konstigt. Vi är jävligt starka och vi har ett jättebra lag. Men det är klart att Malmö, AIK och Djurgården har lite historia jämfört med Hammarby. Med titlar och sådant. På det sättet är det lite speciellt att vi vunnit mot dem, men jag tycker som sagt att det är ganska naturligt.

Annons

I kväll möter Hammarby Östersund på Jämtkraft arena. Ett ÖFK som har dragits med ekonomiska problem och spelmässiga dalar – men som också har spelat upp sig och nyligen säkrat det allsvenska kontraktet. För Jeppe Andersen och Hammarby finns endast ett alternativ: tre poäng.
– Det känns såklart som att den betyder lite extra nu här i slutet av säsongen och det är så tajt i toppen. Man kan säga att alla matcher efter sommaren har varit måstematcher om vi ville någonstans i tabellen. Vi ser den här matchen på samma sätt. Det är en måste-vinna-match. Om vi förlorar den så är det väl slut med titeldrömmarna, säger han.
Ni har ju inte så bra minnen från Östersund? Om man tänker på förra året främst.
– Nej, för min egen del har jag aldrig spelat där i Östersund. Förra året var jag avstängd men nej, det var inte så kul att spela 3-3 där borta. Det blev ju en Hawaii-match men det får det inte bli i år. Vi måste ta kontroll på matchen och vinna.