Amoo pekas ut som årets genombrott: ”Otroliga förmågor”

Akinkunmi Amoo gjorde allsvensk debut i fjol.
I år får 18-åringen sitt allsvenska genombrott, spår Gustav Ludwigson och Vladimir Rodic.
– Han ser riktigt, riktigt bra ut, säger Rodic till Sportbladet.

Annons

I somras värvade Hammarby Akinkunmi Amoo, trots att även betydligt större klubbar visade intresse för 18-åringen. Den tekniske mittfältaren fick också göra sin allsvenska debut för Bajen under hösten, men något större avtryck satte han inte.

Det kommer han göra 2021 istället, menar lagkompisen Vladimir Rodic som svarar på Sporbladets fråga om vem som får sitt stora genombrott under säsongen.
– Amoo ser riktigt, riktigt bra ut. Det tyckte jag även förra året. Man ser det de här första träningarna. Amoo spelar med en glädje, han njuter och har helt otroliga förmågor med bollen. Det går inte att ta bollen från honom. Riktigt vass spelare och jag gillar hur han ser ut. Nu måste han få erfarenhet av europeisk fotboll och hur den spelas i allsvenskan så kommer det bli bra, säger Rodic.

Även Abbe Khalili och Gustav Ludwigson imponeras av nigerianens spel på träningarna.
– Jag måste säga att Amoo är riktigt duktig. Han kom ju redan förra året och började lära känna laget och spelet. Nu börjar han verkligen ta för sig. Amoo är så trygg med bollen med sin låga tyngdpunk samtidigt som han är så snabb och skicklig. Dessutom har han riktigt fina avslut. Det finns så mycket potential i honom. Nu ska vi hjälpa honom att komma in i Hammarbys fotboll, säger Ludwigson.