Abbe Khalili: ”När vi är noggranna är vi ett fantastiskt lag”

Hammarby studsade tillbaka och tog en bekväm seger mot Örebro SK.
Abbe Khalili dundrade in en frispark från trettio meter och var nöjd över att få med sig tre viktiga poäng efter matchen.
– Vi visar att vi är ett bra lag, säger mittfältaren till Fotboll Sthlm.

Annons

Några minuter in i första halvlek nickskarvade Abbe Khalili bollen vidare till Mads Fenger som satte 2-0 till Hammarby. Med tjugo minuter kvar smällde Khalili in en vacker frispark från nästan 30 meter och fastställde resultatet 3-0. Mittfältaren var nöjd när han pratade med media efter vinsten.
– Det var fantastiskt skönt, äntligen! Vi förtjänar det, det har varit många matcher där vi tappat och vaskat poäng, men idag fick vi alla med oss

Var det någon extra press på er inför matchen?
– Vi har höga förväntningar på oss själva och höga krav, det var lite press men jag tycker att vi går ut och gör en fantastisk match.

Den stenhårda frisparken var matchens prestation och är ett av de snyggare den här säsongen. Khalili själv tonade ner frisparken efteråt.
– Jag fick en bra träff och den gick in, det var det viktigaste.
– Jag kände mig het innan frisparken och det var bara att kliva fram och träffa den rätt, och få den på mål, det var det det handlade om.

Hammarby klättrar nu upp på en niondeplats i tabellen och Khalili är optimistisk kring kvalitéerna i laget.
Vi visar att vi är ett bra lag när det funka. Vi har varit slarviga och vaskat poäng och det gäller att vara noggrann, då ser man att vi är ett fantastiskt lag.

28-åringen fick frågan vad han tänker om guldchansen i år:
– Vi ska inte sitta och spekulera, vi snackar mycket inför säsongen. Det är en speciell säsong, vi får ta match för match och nu har vi en viktig match i nästa omgång.

Foto: Bildbyrån

Annons