Widell Zetterströms storspel bakom Djurgårdens trepoängare

Djurgården var illa ut vid flera tillfällen mot Västerås SK.
Men svag effektivitet hos hemmalaget och stark sådan av bortalaget gav blåränderna en 2-0-seger på Hiatchi arena.

Annons

Djurgården kom till Västerås med en cupfinal över 120 minuter i benen. Kanske var det därför som hemmalaget VSK var spelmässigt vassare i den första halvleken. Men övertaget resulterade inte för Västerås som träffade stolpen och hade åtminstone tre öppna, fria lägen.

För Djurgården var siktet bättre inställt, åtminstone när Samuel Leach Holm avslossade bössan efter en dryg halvtimmes spel. Västerås SK-målvakten Johan Brattberg kom snett till avslutet som smet in vid den närmaste stolpen. Innan dess hade Djurgården haft två bra lägen utan resultat.

I början av andra halvlek fick Västerås SK en straff sedan Marcus Danielson rivit ner Jabir Abdihakin Ali, men inte heller då blev det mål. Simon Gefverts straff räddades av Widell Zetterström och i sekvensen efter stod Oskar Fallenius för en spektakulär soloprestation då han rusade 60 meter på egen hand innan han placerade bollen i nät vid den närmaste stolpen.

Målet betydde 2-0 till Djurgården och trots att VSK gjorde ett nytt försök att skapa spänning blev segern till sist relativt avslappnad för blåränderna.

Segern tar Djurgården till tredjeplats i tabellen.