Walker hyllar Djurgården: ”Bästa gruppen sedan jag kom hit”

Om en vecka går Djurgården in i cupens gruppspel.
Kevin Walker tycker att truppen ser bättre ut än på flera år.
– Alla vill spela i det här laget, säger han till Fotboll Sthlm.

Annons

Kevin Walker anslöt till Djurgården inför säsongen 2015. Sedan dess har det blivit ett cupguld och ett SM-guld. Ändå menar han att årets upplaga av Djurgården ser starkare ut än på många år.
– Det känns som att det här är den bästa gruppen sedan jag kom till Djurgården, rent kvalitetsmässigt. Alla är verkligen överens om våra principer att vi jobbar hårt för varandra. Det känns verkligen kul, säger Walker.

Imorgon, lördag, spelar Djurgården sin första träningsmatch för säsongen när man möter norska Brann på Tele 2 arena.
– Det är bra att få en fajt innan cupen drar igång. Vi är tränat på bra och mycket har varit någorlunda på plats, det ska bli kul, säger Walker.

Till skillnad från till exempel AIK och Hammarby har Djurgården valt att bara spela en träningsmatch innan cupen startar.
– Det gjorde vi förra året också, det såg ganska bra ut då med. Vi gjorde en stark insats i cupen. Jag tycker att detta upplägget är bättre i vissa fall.

Förra säsongen spelade mittfältaren 21 matcher i Allsvenskan. Inför den här säsongen har laget fått behålla samtliga mittfältare som var med förra året.
– Vi har en sund konkurrenssituation, alla måste verkligen leverera på matcher. Alla vill spela i det här laget, säger han.

Foto: Bildbyrån